Spak, milionarul care s-a sinucis de teama cancerului / La autopsie nu s-a găsit nicio tumoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din industria alimentară şi-a pus capăt zilelor de teamă să nu aibă iarăşi cancer, boală de care a suferit anul trecut. Moartea lui Constantin Spak (58 de ani) i-a şocat pe cunoscuţi. Afaceristul oltean a încheiat socotelile cu viaţa după ce şi-a înfipt de trei ori cuţitul în piept.

Unul dintre cei mai bogaţi olteni şi-a pus capăt zilelor sâmbătă seara, chiar în sediul firmei din Valea Mare, judeţul Olt. Era împreună cu soţia sa, când i-a spus că merge la toaletă. Îngrijorată că bărbatul nu revenea, Olimpia Spak a mers după el şi l-a găsit fără suflare. „Nu există suspiciuni de omor. Rezultatul necropsiei indică trei plăgi penetrante semitorace, din care o plagă cardiacă, hemoragie internă şi externă", a declarat comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt.

Citiţi şi:

Milionarul Constantin Spak a fost găsit mort

Andreea Antonescu a sosit la Potcoava la o oră după sinuciderea lui Constantin Spak

Omul de afaceri nu a lăsat niciun bilet de adio, însă familia a dat asigurări că problemele medicale l-au determinat să se sinucidă, nu cele financiare. Deşi deţine o colecţie impresionantă de arme de foc, spun apropiaţii, acesta a ales cuţitul pentru a-şi pune capăt zilelor.

Răpus de gândul bolii

Constantin Spak suferea de o boală gravă şi anul trecut fusese supus unui transplant de ficat. Suspiciunea unei alte tumori nu i-a mai dat puterea de a se lupta din nou cu boala. „În urmă cu şase luni, domnul Spak a făcut un transplant de ficat. De atunci a intrat într-o stare de depresie, care s-a accentuat în timp. De câte ori mergea la Bucureşti, la control, discuta şi cu un psiholog din cadrul spitalului. În urmă cu ceva timp a primit o informaţie că i-ar fi apărut un nodul cancerigen. În toată această perioadă nu a mai comunicat cu familia. Vă confirm că nu s-a sinucis din cauza datoriilor, aşa cum se vehiculează.

/>
Într-adevăr, avea datorii la bănci, dar activele firmei depăşesc de cinci ori valoarea creditului. A obţinut fonduri de la Uniunea Europeană şi a reuşit să-şi facă afaceri", a spus Cristache Stăncioiu, avocatul familiei Spak. Acesta susţine că familia nu i-a anticipat gestul. „Nu cunosc dacă lua vreun tratament antidepresiv. Dar nu a existat nici cel mai mic gest care să ne determine să credem că s-ar sinucide. Se gândea la viitorul lui, al copiilor, la viitorul firmei. Nici măcar nu a aşteptat rezultatul analizelor care să-i confirme tumora. Necropsia nu a indicat nicio tumoră", mai spune avocatul.

„Ne-a dat mult curaj"

Cunoscuţii lui Spak spun că acesta era un afacerist desăvârşit. „Ne-a dat mult curaj în afaceri. După dumnealui am deschis şi noi, câţiva afacerişti locali, firme. Niciodată nu ne-am gândit că va ajunge în această situaţie de a se sinucide", a mărturisit Steluţă Marinică.

Cu o avere estimată la 80 de milioane de euro şi două fabrici de mezeluri în localităţile Potcoava şi Valea Mare, Constantin Spak conducea o afacere profitabilă în domeniul producţiei şi comercializării produselor din carne, fondată în 1914. Acesta are doi fii: Iulius, consilier în cadrul Consiliului Local Slatina, şi Traian, cunoscut drept logodnicul interpretei Andreea Antonescu. Vedeta a venit şi ea la casa din Potcoava, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al viitorului său socru.

„Era pâinea lui Dumnezeu"

Vecinii îl ştiu ca pe un om bun, care i-a ajutat întodeauna. „Era om bun, pâinea lui Dumnezeu. Mi-a angajat toţi nepoţii la fabrică. Îşi ajuta vecinii. Chiar ieri, înainte de a pleca, a luat un copil din vecini şi i-a cumpărat cârnaţi de 20 de lei. Cine ştie ce-o fi fost în sufletul lui?", a spus Domnica Traşcă. Nici Maria Bădoi nu-şi explică de ce vecinul său şi-ar fi pus capăt zilelor acum, când a avut momente mult mai dificile în viaţă. „Am făcut puşcărie cu el, ne-a săltat în '89, când era agitaţia cu Ceauşescu. Nu înţeleg, dacă nu a făcut-o atunci, că avea motive de îngrijorare, de ce s-a sinucis acum?", a povestit femeia.

Oamenii spun că afaceristul avea destulă experienţă cât să nu se sperie de problemele financiare. „Ne ajuta pe toţi. Cred că a avut o depresie, ceva. Îi reuşise operaţia, era bine, dar l-a apăsat ceva. Nu am auzit să fi avut datorii", a completat Cornel Drăguşin. Omul de afaceri va fi condus pe ultimul drum marţi, înmormântarea fiind una cu fast. Familia a ales un sicriu din gama de lux Boston, în valoare de aproximativ 3.000 de euro.

80 de milioane de euro este cifra la care a fost estimată averea omului de afaceri Constantin Spak.

"Ne ajuta pe toţi. Cred că a avut o depresie, ceva. Îi reuşise operaţia, era bine, dar l-a apăsat ceva.''
Cornel Drăguşin vecin

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite