Sinucigaşii atârnă de un fir de telefon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După seria neagră de sinucideri în rândul tinerilor, reporterii „Adevărul" au petrecut o zi în incinta Centrului de prevenire a tentativelor de suicid la copii şi adolescenţi. La o lună de la inaugurare, apelul de urgenţă (0800080100) a fost luat cu asalt de părinţi îngrijoraţi şi de tineri dezorientaţi pe calea spre maturitate.

Cei 24 de dispeceri care consiliază prin telefon elevii cu tendinţe autodistructive sunt voluntari (studenţi la Facultăţile de Sociologie şi Asistenţă Socială şi asistente de la spitalul Alexandru Obregia).

Aceştia nu au beneficiat de niciun fel de instruire specială înainte de a începe să răspundă la telefoane. Îşi trăiesc în linişte propriile drame, cedează, cad pe gânduri şi, de cele mai multe ori, dau sfaturi după ureche.

Proiectul are ca scop diminuarea cazurilor de suicid în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani. Cu toate astea, în mai puţin de două săptămâni, doi copii şi un adolescent şi-au pus capăt zilelor.

Citiţi mâine în ziarul "Adevărul" reportajul de la Centrul de prevenire a tentativelor de suicid la copii şi adolescenţi şi scrisoarea de adio lăsată de Alexandru Popovici, tânărul care s-a sinucis săptămâna trecută, după un eşec în dragoste.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite