Singurul masterat despre comunism din România are 30 de locuri disponibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Singurul masterat despre comunism din România are 30 de locuri disponibile
Singurul masterat despre comunism din România are 30 de locuri disponibile

Universitatea "Al.I.Cuza" şi Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului din România au anunţat începerea celei de-a doua sesiuni de înscriere la programul de master "Istoria Comunismului Românesc", care se desfăşoară în perioada 7-12 septembrie.

Programul de master funcţionează sub egida Centrului de Studii asupra Comunismului şi Postcomunismului (CSCP) şi sunt disponibile 30 de locuri în regim cu taxă, toate locurile finanţate de la buget fiind ocupate în sesiunea din iulie.

Potrivit CSCP, cei admişi în sesiunea din toamnă au şansa să treacă în regim fără taxă după primul semestru, când se face prima repartiţie a locurilor buget-taxă, în funcţie de notele şi media obţinute.

"Orice masterand va avea posibilitatea să ocupe un loc bugetat, indiferent de media de intrare la sesiunea de înscriere", a explicat, luni, secretarul CSCP, Alexandru Muraru.

Cursanţii vor beneficia de o sala ultramodernă, dotată pentru proiecţii de materiale video, iar laboratorul va avea o bibliotecă de specialitate, echipamente audio-video şi materiale didactice.

"Masterenzii vor primi sprijin - burse de studiu şi cercetare - pentru stagii de documentare în ţară şi străinătate. Cei admişi vor elabora studii şi cercetări la proiecte de cercetare şi de aprofundare care vor fi publicate în volume de specialitate sau în reviste de profil", a mai spus secretarul CSCP.

Printre disciplinile studiate la programul de master se numără "Securitatea şi teroarea în România", "Anticomunismul postcomunist", "Justiţia de tranziţie şi problema comunismului", "Miturile comunismului românesc", "Comunismul în Balcani şi în Europa Centrală", "Partidul Comunist şi istoria politică a României după 1945" şi "Societate şi economie în România comunistă".

Lectorii masterului sunt istorici şi politologi, membri ai conducerii ICCR, profesori universitari şi cercetători în domeniu.

"Istoria Comunismului Românesc" este singurul master despre comunism din România. Organizatorul programului de master, CSCP, a fost înfiinţat în urma unui protocol încheiat între Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului din România şi Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii "Al.I.Cuza".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite