Sindicatul poliţiştilor: Dacă nu acceptă să vină la discuţii, Boc şi Igaş sunt responsabili pentru eventuale proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual cere o întâlnire de urgenţă cu ministrul de Interne, Traian Igaş, la care este invitat şi premierul Emil Boc. Poliţiştii au avertizat că, în cazul uni refuz, guvernanţii vor fi direct răspunzători pentru eventuale proteste şi consecinţele lor.

Liderii de sindicat au solicitat o întrevedere pentru a analiza cauzele care au provocat protestele publice şi pentru găsirea de soluţii. Ei au subliniat că demersul este "în conformitate cu declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, cu privire la atribuţia Guvernului de a găsi soluţii pentru rezolvarea revendicărilor", transmite Mediafax.

"La întâlnire se vor stabili de comun acord primele măsuri urgente - privind asigurarea logistică - pentru normalizarea funcţionării sistemului de ordine publică şi acordarea drepturilor angajaţilor. Toate înţelegerile stabilite vor fi înscrise într-un document, semnat de participanţi şi, pe acelaşi document, se vor specifica şi măsurile care vor constitui, la un termen precis, etapa a doua a rezolvărilor", au transmis sindicaliştii.

"În situaţia în care se va refuza întâlnirea, premierul şi ministrul Administraţiei şi Internelor devin răspunzatori, prin neimplicare, pentru eventualele proteste şi consecinţele acestora", au precizat reprezentanţii poliţiştilor.

Sindicaţiştii au atras atenţia că protestul poliţiştilor a fost consecinţa ignorării sistematice a tuturor scrisorilor oficiale pe care sindicatele le-au trimis preşedintelui şi CSAT, prim-ministrului şi altor demnitari, pentru a deschide un dialog cu poliţiştii, prin reprezentanţii lor sindicali, la care nu s-a răspuns nici măcar după scurgerea termenului prevăzut de lege.

"Toate declaraţiile destinate publicului şi toate aprecierile îndreptate către sindicalişti nu au făcut decât să amplifice speculaţiile unor persoane şi grupuri de interese, atrase de acest protest. Folosirea mitingului ca suport pentru speculaţii oportuniste a amplificat indignarea poliţiştilor. Ei au constatat astfel un nou abuz al celor care vor să preia şi să manipuleze imaginea pozitivă a poliţiştilor, folosind-o pentru dueluri politice. Participarea poliţiştilor nu a fost dirijată şi nici sponsorizată de vreun partid sau grupare politică", transmite un comunicat al Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite