Sindicatul Cartel Alfa a iese în stradă pentru şomaj tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Hossu, preşedinte al Federaţiei Sindicale Cartel Alfa
Bogdan Hossu, preşedinte al Federaţiei Sindicale Cartel Alfa

Sindicatul Cartel Alfa a anunţat astăzi că la începutul săptămânii viitoare vor fi organizate proteste de stradă în cazul în care Guvernul nu va respecta ordonanţa ce prevede şomajul tehnic în condiţiile în care, de la 1 februarie, angajatorii sunt nevoiţi să trimită în şomaj permanent 200.000 de angajaţi.

Bogdan Hossu, preşedintele Cartel Alfa, a afirmat că protestele vor începe prin pichetarea Ministerului de Finanţe, care se opune solicitării de prelungire a acestei legislaţii "care se aplică în toată Uniunea Europeană. "Din cauza problemelor, de la 1 februarie 2010 circa 200.000 de angajaţi vor fi trimişi definitiv în şomaj tehnic de către mulţi angajatori din industrie", a afirmat Hossu la Realitatea TV.

Galaţi: Şomajul tehnic îi scoate pe sindicalişti în stradă, iar pe muncitori îi bagă în greva foamei

Cezar Corâci, preşedintele UGIR 1903, a confirmat că se anunţă disponibilizări importante în industrie, unde sectoare întregi şi-ar putea închide porţile. El a spus că este de acord cu revendicarea sindicală, dar nu prin proteste. "Situaţia este foarte simplă, dorim să ţinem oamenii chiar şi în şomaj tehnic în speranţa că pe viitor industria îşi va reveni la capacitatea totală, dar nu avem bani să le plătim în totalitate salariile". El a precizat că Guvernul nu respectă promisiunea de prelungire a şomajului tehnic în primele 3 luni ale anului, astfel că vor fi disponibilizaţi circa 200 - 300.000 de oameni.

"Nu înţeleg punctul de vedere al Executivului care ne promisese prelungirea şomajului tehnic. Probabil că Guvernul are alte surse de finanţare pentru cei disponibilizaţi", a mai spus el.

"Dacă nu vom dispune de bani vom fi în situaţia să disponibilizăm circa 200 - 300.000 de angajaţi şi astfel Guvernul va fi lipsit de plata taxelor şi impozitelor, dar şi a indemnizaţiilor de şomaj", a adăugat acesta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite