Sindicatele s-au retras astăzi de la negocieri, acuzându-l pe Boc că a "bătut cu pumnul în masă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii sindicatelor CNSLR-Frăţia şi CSDR s-au retras astăzi de la negocierile cu primul ministru, acuzându-l pe Emil Boc că a adoptat o atitudine agresivă faţă de ei în lipsa unor răspunsuri.

La ieşire, liderii confederaţiilor sindicale au susţinut că premierul Emil Boc i-a ameninţat şi a bătut cu pumnul în masă, după ce aceştia s-au declarat nemulţumiţi de prezenţa unor sindicalişti care nu aveau nicio legătură cu discuţiile.

10 schimbări aduse Legii educaţiei

"Este o situaţie fără precedent. Este încă o încercare a Guvernului de a crea dificultăţi mişcării sindicale. Am crezut că participăm la o rundă de negocieri normală. În sală a fost permisă prezenţa unor reprezentanţi ai confederaţiilor care nu aveau o legătură cu discuţiile de acolo sau dacă aveau o legătură ne-au creat nouă dificultate, pentru că trebuia să fim doi oameni de confederaţie", a declarat preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu.

Liderul sindical a afirmat că, în momentul în care i-a atras atenţia lui Emil Boc despre acest lucru, premierul a adoptat o atitudine agresivă. "Premierul ne-a ameninţat, a bătut de mai multe ori cu pumnul în masă, ne-a spus că el este organizatorul, el face regulile şi dacă nu ne convine putem să plecăm. Ne-a spus: «Terminaţi cu prostiile astea!»".

CNSLR Frăţia a anunţat că dacă atitudinea premierului va continua, aceasta va refuza dialogul cu premierul pentru că "nu primeşte niciun pumn în gură de la niciun Guvern".

Petcu a mai spus că Emil Boc a reacţionat aşa pentru că "nu are răspuns" la niciuna dintre probleme. "Oricum, noi vroiam să ieşim de la întâlnire dacă nu era luată în calcul problema salariului minim sau Pactul pentru ocupare", a adăugat Petcu.

Preşedintele CSDR, Iacob Baciu, a precizat că în sală erau prezenţi patru lideri de federaţii afiliate Cartel Alfa, deşi la discuţii erau invitaţi doar câte doi reprezentanţi de la fiecare confederaţie sindicală.

Premierul s-a întâlnit astăzi, la Ministerul Muncii, cu sindicate pentru a discuta despre modificarea legilor salarizării unitare şi a pensiilor, precum şi despre majorarea salariului minim pe economie la 705 lei.

Revenim cu detalii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite