Sindicatele îi cer lui Băsescu să retrimită Legea Pensiilor în Parlament. Pensionarii sunt indignaţi de decizia CCR, dar nu vor ieşi în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii confederaţiilor sindicale îi vor cere preşedintelui Tarian Băsescu, printr-o scrisoare, să retrimită proiectul Legii pensiilor în Parlament pentru a fi redezbătut, a declarat preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Bogdan Hossu a precizat că solicitarea va fi transmisă preşedintelui printr-o scrisoare deschisă. Confederaţiile sindicale au căzut de acord să-i ceară şefului statului retrimiterea în Parlament a Legii Pensiilor, pentru a fi redezbătută pe cele trei puncte care sunt, de fapt, "o formă de genocid pentru majoritatea pensionarilor".

"În momentul actual, decizia rămâne la preşedintele Băsescu şi sper să ţină cont de decizia noastră", a adăugat Hossu.

Preşedintele CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a declarat, la rândul său, decizia CCR prin care actul normativ este declarat constituţional este una politică, fiind o lovitură dată viitorilor pensionari.

Întrebat dacă anticipa un asemenea rezultat, liderul CNSLR - Frăţia a răspuns negativ. "Constat că politicul îşi bagă mereu coada", a conchis liderul CNSLR-Frăţia.

Decizia este una scandaloasă, dar pensionarii nu vor ieşi în stradă

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor din România (FNSPR), Viorel Copil, a declarat că decizia Curţii Constituţionale privind legea pensiilor este scandaloasă şi că pensionarii se vor gândi la forme de protest care exclud însă ieşitul în stradă.

"Este o hotărâre scandaloasă", a spus Viorel Copil.

Acesta a precizat că judecătorii Curţii Constituţionale ar fi avut cel puţin două motive să declare neconstituţională legea pensiilor, respectiv fraudarea votului, "ceea ce a văzut o ţară întreagă", dar şi articolele care vor face din actualii şi viitorii pensionari muritori de foame. "Curtea Constituţională judecă legi în ultimă instanţă şi ar fi trebuit să-şi dea seama că nu respectă dreptul constituţional al cetăţenilor români de a trăi decent", a mai spus Viorel Copil.

Pensionarii nu-şi vor striga nemulţumirea faţă de decizia CCR în stradă şi nici nu vor trimite scrisori către Preşedinţie, deaorece acestea au tot fost trimise şi nu au avut niciun rezultat.

La rândul lui, preşedintele Federaţiei Naţionale Omenia, Gheorghe Chioaru, a declarat că pensionarii vor avea de suferit în urma deciziei prin care Curtea Constituţională a stabilit că Legea pensiilor este constituţională. "Îi condamnăm să moară înainte de termen", a susţinut liderul federaţiei. Acesta a adăugat că a impozita o pensie mai mică de 10 milioane de lei este "o crimă".

Chioaru a adăugat că speră ca această lege să fie modificată pe parcurs şi că i se vor aduce amendamente.

Curtea Constituţională a decis că Legea sistemului unitar de pensii publice este constituţională, respingând astfel sesizările PNL şi PSD+PC. Actul normativ va merge la preşedintele Traian Băsescu spre promulgare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite