Sindicatele din Educaţie: Nu dam termen de graţie, aceasta remaniere nu înseamnă nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele executiv al Federaţeia Educaţiei Naţionale şi Sindicatul "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat, pentru adevărul.ro, în cadrul videochat-ului moderat de Corina Drăgotescu, că sindicaliştii din învăţămâmânt nu sunt dispuşi să mai acorde timp Guvernului Boc remaniat.

Motivul invocat de Marius Nistor a fost faptul că măsurile negociate cu Fondul Monetar Internaţional, adică reducerea bugetului alocat educaţiei este redus dramatic, sunt programate reduceri masive de personal şi reducerea salariilor cu 25%, nu se vor schimba, vor rămâne, indiferent cine va deţine portofoliul unui minister în Guvernul Boc.

"Termen de graţie? Nu dau termen de graţie, aceasta remaniere nu înseamnă nimic", a subliniat Nistor.

"În situaţia în care va exista un alt guvern care să impună alte soluţii. atunci potem discuta despre un termen", a liderul de sindicat.

La întrebarea dacă "să ne aşteptăm la un val de proteste odată cu începerea anului şcolar?", deoarece "se zvoneşte că din cauza crizei în luna noiembrie profesorii şi elevii vor sta acasă", Marius Nistor a evitat să dea un răspuns concret.

Poliţiştii se pregătesc de grevă. Timp de o săptămână intervin doar în cazuri urgente

"E un zvon şi că personalul din învăţământ ar trebui să beneficieze de încă un concediu de cinci zile neplătit. Tot ce se întâmplă în sistemul de educaţie din România nu se regăseşte în niciun stat european. Măsurile de austeritate luate de politicienii romăni nu se regăsesc în niciunul din statele UE", a subliniat Nistor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite