Sindicatele şi patronatele cer demisia ministrului Botiş, nemulţumiţi de discuţiile pe Codul muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Discuţiile din acestă dimineaţă de la Ministerul Muncii pe Codul Muncii s-au finalizat cu scandal. Reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor cer premierului să îl demită pe ministrul Muncii, Ioan Botiş, nemulţumiţi de modul în care s-au desfăşurat discuţiile.

UPDATE Boc invită sindicatele la discuţii, după negocierile eşuate cu ministrul Muncii

De asemenea, reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor cer o întâlnire cu premierul Emil Boc. Aceştia declară că ei au finalizat varianta pentru Codul Muncii, dar că Ministerul Muncii nu ia în seamă propunerile venite de la partenerii sociale.

Înainte de conferinţa de presă ţinută de sindicate şi de patronate, ministrul Ioan Nelu Botiş a ţinut o scurtă conferinţă de presă în care a declarat că s-a ajuns la o înţelegere cu o parte dintre patronate privind Codul Muncii, pentr ca acesta să fie adoptat pnă pe 21 ianuarie în formula propusă şi susţinută de Guvern. La nici câteva minute, patronatele şi sindicatele au ieşit furioşi şi au precizat că nu s-a discutat proiectul noului cod al muncii şi că nu s-a ajuns la nicio înţelegere.

"Botiş ne-a jignit, a zis că are o treabă şi a plecat", a spus preşedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Corâci.

"Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a blocat continuarea discuţiilor dintre patronate, sindicate şi Guvern. Vom organiza acţiuni sociale care nu vor duce la îmbunătăţirea situaţiei actuale. Se poate mânca şi bătaie pe stradă, se pot face manifestaţii multiple. Se pare că numai prin exprimare violentă România poate să fie redresată. A desfiinţa patronatele şi sindicatele, este un atac la democraţie", a declarat Bogdan Hossu, liderul confederaţiei sindicale Cartel Afla.

Preşedintele UGIR-1903, Cezar Corîci, a spus că prin proiectul de act normativ se urmăreşte desfiinţarea sindicatelor şi patronatelor. "Prin desfiinţarea sindicatelor şi patronatelor, România iese din sfera democraţiei", a spus Corîci.

Atât sindicatele, cât şi patronatele, au declarat că  nu vor reveni la masa discuţiilor atâta vreme cât Ioan Nelu Botiş rămâne în funcţia de ministru al Muncii şi au cerut spijin de la Cotroceni, cerând intervenţia preşedintelui Băsescu pentru medierea conflictului.

"Nu are rost să mai pierdem vremea cu un ministru care nu ţine cont de partenerii sociali", a adăugat Hossu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite