Sindicatele anunţă că mii de oameni vor ieşi în stradă la 16 martie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii de sindicat din România au anunţat, joi, că în ziua în care se va dezbate moţiunea de cenzură pe Codul Muncii vor organiza un miting de protest în Piaţa Constituţiei.

Sindicaliştii estimează că la proteste vor lua parte aproximativ 50.000 de oameni şi au anunţat că se pot alătura protestelor toate persoanele nemulţumite de noul Cod al Muncii, deoarece acesta îi va afecta pe toţi angajaţii. „Facem apel la populaţia Bucureştiului, la fiecare angajat care se simte ameninţat de locul lui de muncă, să vină alături de noi în Piaţa Constituţiei. Acest Cod al muncii afectează deopotrivă atât angajaţii din sistemul privat, cât şi bugetarii", a spus Dumitru Costin, preşedintele BNS.

Şi preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, i-a îndemnat pe români să iasă în stradă, dând şi detalii despre miting. El a precizat că protestul din 16 martie, va avea loc între orele 12.00 şi 18.00, iar persoanele din provincie sunt aşteptate să ajungă în Capitală în intervalul orar 9.00 -12.00. „Chemăm toţi cetăţenii nemulţumiţi în stradă pentru a nu deveni sclavi ai angajatorului fie că acesta este statul sau persoană privată. Actualul Cod al Muncii transformă lucrătorii în structuri dependente în totalitate de angajatori", a spus Hossu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite