Sindicaliştii vor să scoată în stradă 70.000-80.000 oameni pentru proteste comune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii confederaţiilor sindicale au decis astăzi să organizeze proteste comune, cu participarea a 70.000 - 80.000 de persoane, inclusiv poliţiştii. Din acest motiv, mitingul de protest organizat de Ziua Mondială a Muncii Decente în 7 octombrie, ar putea fi amânat pentru ca acţiunea sindicală să poată fi pregătită.

Cartel Alfa. Protestele vor fi organizate pentru rezolvarea problemelor care ţin de salariul minim pe economie, de crearea de noi locuri de muncă, Legea pensiilor şi cea a salarizării, a declarat preşedintele confederaţiei Cartel Alfa, Bogdan Hosu.

El a explicat că luni se va decide o strategie comună şi planul pentru viitoarele acţiuni de protest, după ce în prealabil fiecare confederaţie îşi va consulta membrii.

CNSRL Frăţia. Pe de altă parte, preşedintele CNSRL Frăţia, Marius Petcu, a spus că toate acţiunile anunţate până pe 7 octombrie de către sindicalişti rămân în picioare. El a admis că liderii confederaţiilor iau în calcul posibilitatea amânării mitingului din 7 octombrie.

"Nu garantez că data de 7 octombrie va mai rămâne în picioare pentru că nu ştim dacă vom avea timp să adunăm 70-80 de mii de oameni aşa cum ne dorim. Am putea prefera amânarea datei astfel încât acţiunile pe care le gândim să poată fi materializate", a spus Petcu.

Un alt motiv pentru care mitingul din 7 octombrie ar putea fi amânat îl reprezintă acţiunile de protest ale sindicaliştilor din educaţie care vor avea loc în 5 octombrie.

BNS. Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, a spus că liderii confederaţiilor sindicale au făcut un pas important prin faptul că au lăsat în urmă lucrurile care îi despart. El a adăugat că decizia privind stabilirea calendarul comun de proteste va fi luată abia luni deoarece este aşteptată şi hotărârea CSAT. El a precizat că nu este exclus "să apară surprize".

"Ne aşteptăm la restricţionarea unor drepturi sindicale sau la desfiinţarea unor structuri sindicale", a declarat Dumitru Costin.

În ultima perioadă, CNSLR-FRăţia, Cartel Alfa şi BNS au organizat acţiuni de protest individuale la care au participat mii de oameni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite