Sindicaliştii din sănătate amână protestele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Sanitas a decis, împreună cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, ca în două săptămâni să fie redactat un protocol care să cuprindă problemele cu care se confruntă angajaţii din sistem, dar şi modalităţile şi datele concrete de soluţionare a acestora, a declarat preşedinte al Federaţiei Sanitas şi al CNSLR-Frăţia, Marius Petcu. De asemenea CNSLR-Frăţia a decis ca data de 1 Mai să nu mai fie zi de protest sin

"Protocolul pe care-l vom elabora se va referi la stabilitatea forţei de muncă în sectorul sanitar, la oportunitatea descentralizării sistemului, cât şi la pachetul de măsuri sociale care va însoţi angajaţii în condiţiile descentralizării. Totodată, vom încerca să găsim, împreună cu factorii responsabili din Ministerul Sănătăţii, şi resursele financiare necesare soluţionării revendicărilor membrilor Sanitas", a declarat Marius Petcu.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila şi-a exprimat încrederea că problemele îşi vor găsi o rezolvare fără să se ajungă la acţiuni radicale de protest.

În consecinţă, Consiliul Naţional al Sanitas a hotărât că nu se mai întrunesc condiţiile declanşării acţiunilor de protest, însă Marius Petcu, în calitate de preşedinte al CNSLR-Frăţia, a declarat că va susţine toate acţiunile revendicative ale celorlalte categorii de sindicalişti membri ai Confederaţiei. El a făcut referire l-a sindicaşiştii din învăţământ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite