Sindicaliştii de la Îmbunătăţiri Funciare îşi vor primi salariile restante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Sindicatelor din Îmbunătăţiri Funciare (USIF) renunţă la pichetarea Ministerului Agriculturii, după ce ministrul Valeriu Tabără le-a promis că va achita rapid salariile restante încă de la sfârşitul lunii mai.

Membrii USIF urmau să înceapă azi pichetarea pe termen nelimitat a Ministerului Agriculturii, fiindcă nu au mai primit niciun leu de la sfârşitul lui mai. Fondurile existau în conturile Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) RA, însă compania nu avea temei legal pentru acordarea drepturilor băneşti. 

Pentru a-i determina pe oficiali să deblocheze fondurile, sindicaliştii au decis pichetarea Ministerului Agriculturii, între orele 11.00 şi 15.00, până când se dă drumul banilor.

Miercuri, în prima zi de pichetare, ministrul Valeriu Tabără i-a invitat pe sindicalişti la discuţii şi chiar a semnat cu aceştia un protocol de încetare a protestelor. Tabără le-a promis că până marţi, 23 august, sumele restante pe iunie, iulie şi jumătate din luna august, vor fi virate în conturile angajaţilor. 

În caz contrar, spune preşedinta USIF, Valerica Blebea, pichetarea va fi reluată de imediat a doua zi, miercuri 24 august. 

ANIF are în întreţinere 2.199 de kilometri de diguri, din care 1.110 kilometri sunt la Dunăre, 114 de baraje pentru atenuarea viiturilor şi 183 de cantoane de apărare. 

Salariul mediu în companie este 1.600 de lei. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite