Sindicaliştii avertizează: bugetarii vor ieşi în stradă mai devreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul CF2
Spitalul CF2

Federaţia Solidaritatea Sanitară din România a avertizat Guvernul că din cuaza problemelor apărute la aplicarea legii unice de salarizare bugetarii ar poutea ieşi mai devreme în stradă.

"După ce am atras atenţia, timp de mai multe săptămâni, asupra dificultăţilor pe care le ridică aplicarea Legii unice de salarizare, solicitând elaborarea normelor de aplicare în comisiile de dialog social din cadrul fiecărui minister, pus în faţa unei realităţi a cărei apariţie a negat-o continuu, Guvernul a găsit acarul Păun: <contabilii> care aplică legea în unităţi (de fapt, e vorba de personalul de la resurse umane)", afirmă preşedintele federaţiei, Viorel Rotilă, printr-un comunicat.

Scăderea salariilor este cauzată, în principal, de modul neprofesionist în care a fost elaborata Legea unică. "În acelaşi timp, o mare parte din vină pentru situaţia actuală aparţine Guvernului şi ministerelor de resort care au refuzat în mod sistematic sa asculte problemele ridicate de noi inainte de a se ajunge la aceasta situaţie, împiedicâd crearea cadrului legal care să asigure menţinerea salariilor la acelaşi nivel cu 2009. Ceea ce se întâmplă la aplicarea Legii unice de salarizare este rezultatul refuzului dialogului cu partenerii sociali în special la nivelul ordonatorilor principali de credit", mai spune Rotilă.

Pentru remedierea situaţiilor ivite în sectorul sanitar, Federatia Solidaritatea Sanitară solicită constituirea unei comisii de monitorizare a aplicării Legii 330/2009 la nivelul Ministerului Sănătăţii, formată din reprezentanţii ministerului şi cei ai organizaţiilor sindicale semnatare ale Contractului colectiv de muncă la nivel de ramură sanitară şi deblocarea discuţiilor pe marginea acestei legi, inclusiv în ceea ce priveste coeficientii de ierarhizare.

Ieri, angajaţii Spitalului Clinic CF2 din Bucureşti au declanşat un protest spontan, din cauza nemulţumirilor legate de micşorarea salariilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite