Sindicaliştii au avut "discuţii amicale fără rezultate concrete" cu ministrul Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mitingul pe care l-au organizat astăzi în Piaţa Victoriei, la invitaţia Ministrului Muncii, sindicaliştii au avut "discuţii amicale fără rezultate concrete".

Protestele "Cartel Alfa" continuă mâine. În Piaţa Victoriei vor veni sindicalişti din sectorul economic, poliţie şi penitenciare, iar luni vor protesta bugetarii din administraţie şi chimie.

Mai citeşte şi:

Sindicaliştii au ieşit din nou în stradă. Azi au protestat sănătatea şi educaţia

"Am avut nişte discuţii amicale, fără rezultat. Ni s-a cerut să fim înţelegători, dar nu aveam cum să oprim dorinţa de a protesta a maselor. Ministrul Botiş a arătat bunăvoinţă, dar nu ştiu câtă putinţă are", a declarat preşedintele Federaţiei "Alma Mater", Anton Hadăr.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş le-a cerut sindicaliştilor să renunţe la proteste. În replică liderii de sindicat i-au comunicat că Guvernul nu vine "cu ceva palpabil" la solicitări, vor rămâne cu o singură revendicare plecarea guvernului Boc.

"Acest Guvern nu a adus nimic bun. Mesajul cu revendicările noastre a fost preluat de ministru, care a promis că îl va duce premierului. Aşteptăm ceva palpabil, de exemplu un salariu minim pe economie mulţumitor, vrem să apară o hotărâre de guvern care să prevadă un salariu minim de 750 de lei, astfel încât să putem avea şi o lege a salarizării normală şi o mulţumire a salariaţilor din sectorul economic", a spus vicrepreşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa" Liviu Apostoiu

Preşedintele Federaţiei "Alma Mater", Anton Hadăr, în cadrul întâlnirii pe care au avut-o cu ministrul Muncii, a pus în discuţie patru probleme:

- revenirea la salariile avute de bugetari înainte de diminuarea cu 25%
- deblocarea posturilor din educaţie
- deblocarea proiectelor europene
- acordarea sporului de doctorat în învăţământul superior.

Ministrul Muncii a promis că vor fi deblocate posturile din Educaţie şi Sănătate, pentru gradele mici şi  nu a exlus posibilitatea acordării sporului de doctorat în învăţământul superior, a precizat liderii de sindicat. 

Aproximativ 1.000 de angajaţi în domeniile asistenţă socială, educaţie şi sănătate, afiliaţi la Confederaţia "Cartel Alfa", au protestat astăzi, pentru două ore, în Piaţa Victoriei. Mitingul s-a încheiat în jurul orei 13.00, fără incidente.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite