Sindicaliştii din sănătate vor să iasă în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii din sănătate vor să iasă în stradă
Sindicaliştii din sănătate vor să iasă în stradă

Liderul Sanias, Marius Petcu, a avertizat astăzi că angajaţii din sănătate sunt decişi să iasă în stradă, începând din luna septembrie, pentru a protesta în cazul în care Ministerul Sănătăţii nu le va acorda cadrelor sanitare sporurile promise, inclusiv cele restante şi dacă vor fi diminuaţi coeficienţii din grila unică de salarizare.

Ion Bazac ne-a asigurat că nu vor fi disponibilizări în rândul personalului medical şi, de asemenea, ne-a garantat plata  salariilor, însă despre sporuri nu există deocamdată o certitudine că se vor acorda. Ministrul va susţine acordarea sporurilor în şedinţa de guvern de miercuri, în care se vor discuta rectificările bugetare”, a precizat Marius Petcu, după întâlnirea pe care a avut-o cu ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

Marius Petcu a atras atenţia că nu va agrea o variantă a legii unice de salarizare care să cuprindă diminuări semnificative ale coeficienţilor, în ceea ce priveşte personalul din sistemul sanitar. „Nici ministrul Bazac nu va susţine în guvern o grilă diminuată”, a precizat liderul de sindicat, citat de NewsIn.

În cea mai recentă schiţă a Legii unice de salarizare, coeficienţii pentru sistemul sanitar sunt mai mici cu până la 25% decât în precedentul proiect.  Ceea ce rezultă va fi o creştere salarială nesemnificativă, a explicat Marius Petcu.

Un medic primar ar putea câştiga între 4,05 salarii minime şi 5,1 salarii minime pe economie, în timp ce venitul maxim al unei asistente medicale ar putea ajunge la 3 salarii minime pe economie.

Un manager de spital cu peste 400 de paturi ar urma să câştige maximum 6,8 salarii minime, iar un manager de spital cu mai puţin de 400 de paturi cel mult 6,3 salarii minime.

În prezent, salariul minim lunar pe economie este de 600 lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite