UPDATE Fostul consul român la Singapore, Silviu Ionescu, reţinut pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore, Silviu Ionescu, s-a prezentat în această dimineaţă, la Parchetul General, în dosarul în care este acuzat că a produs un accident auto soldat cu un mort şi doi răniţi. Deoarece fostul diplomat a venit fără avocat, procesul a fost amânat pentru ora 12.00 însă a început în jurul orei 14.00, deoarece doar atunci a putut veni magistratul.

UPDATE 18.50 MAE: Până la pronunţarea unei sentinţe definitive, raporturile de muncă cu Silviu Ionescu rămân nemodificate

După reţinerea lui Silviu Ionescu de procurori, MAE a anunţat, printr-un comunicat, că raporturile de muncă dintre fostul consul şi minister rămân nemodificate până la pronunţarea unei sentinţe definitive,

"MAE urmăreşte cu atenţie evoluţia procedurilor judiciare în cazul la care faceţi referire. Până la pronunţarea unei sentinţe definitive de către justiţie, raporturile de muncă dintre Silviu Ionescu şi MAE rămân nemodificate, ceea ce este în conformitate cu legislaţia românească", informează MAE.

Raporturile de muncă ale Ministerul Afacerilor Externe cu Silviu Ionescu sunt suspendate de mai multe luni.

UPDATE 17.35 Procurorii Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţei l-au reţinut pe fostul consul român la Singapore, Silviu Ionescu, pentri 24 de ore, sub acuzaţia de ucidere din culpă, după aproximativ patru ore de audieri.

Silviu Ionescu va fi dus la Judecătoria sectorului 5 cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Fostul consul nu a făcut declaraţii la ieşirea de la audiere.

Ionescu este acuzat de producerea unui accident în Singapore, în decembrie 2009, în urma căreia o persoană a murit.

La 15 decembrie 2009, trei pietoni au fost loviţi de o maşină a Ambasadei României din Singapore. Un bărbat de 30 de ani a murit la zece zile după aceea din cauza rănilor suferite. Silviu Ionescu, 49 de ani, fost însărcinat cu afaceri la Singapore şi bănuit că a provocat accidentul, a fost rechemat din post de Bucureşti la începutul anului. La revenirea sa în România, la câteva zile după fapte, Silviu Ionescu a negat că se afla la volan, afirmând că maşina ambasadei fusese furată înainte de accident.

UPDATE Silviu Ionescu a cerut la Curtea de Apel Bucureşti anularea mandatului internaţional de arestare emis pe numele său, însă instanţa i-a respins solicitarea. El a atacat sentinţa cu recurs, care va fi luat în discuţie de instanţa supremă în 11 mai.

Silviu Ionescu le-a spus jurnaliştilor aflaţi în faţa Parchetului instanţei supreme că a declarat recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul respingerii de către Curtea de Apel Bucureşti a cererii sale, precizând că speră ca instanţa supremă să îşi asume răspunderea să declare mandatul ilegal. Potrivit lui Ionescu, în baza Convenţiei de la Viena nu poate fi pus în aplicare mandatul internaţional de arestare emis pe numele său.

Anterior, în aşteptarea avocatului alături de care trebuia să intre la audierile de la Parchetul General, Silviu Ionescu a spus că nu crede că va fi arestat, date fiind probele pe care le deţine şi faptul că "România nu e Singapore".

Ionescu susţine că probele pe care le are în apărarea sa atestă faptul că, la momentul producerii accidentului rutier pentru care va fi audiat, el se afla în altă parte.

Parchetul General a deschis un dosar penal pe numele lui Silviu Ionescu, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, fals în declaraţii şi părăsirea locului accidentului.

Mai citeşte şi:

Silviu Ionescu, "diplomatul fără frâne", a mai fost implicat într-un accident în Grecia


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite