Silviu Ionescu, fost dimplomat la Singapore, rămâne în arest încă 30 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii au prelungit astăzi arestării preventive cu încă 30 de zile pentru fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore Silviu Ionescu. Decizia poate fi atacată de acesta cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

Silviu Ionescu a fost audiat, săptămâna trecută, mai bine de cinci ore, de procurorii Parchetului General. Ei au cerut arestarea lui Ionescu deoarece acesta ar fi încercat să influenţeze declaraţiile unor martori.

"Din cercetările efectuate până în acest moment, a rezultat că, prevalându-se de imunitatea diplomatică de care se bucura, a părăsit statul Singapore şi, de asemenea, ulterior producerii accidentului, a încercat să influenţeze depoziţiile martorilor, iar prin mesaje sms a solicitat unui angajat să efectueze completări retroactiv în caietul de bord al autoturismului Audi A6 pentru a-i permite ştergerea unor date din calculatorul biroului de lucru", se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Silviu Ionescu este cercetat pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului din Singapore şi fals în declaraţii. Una dintre cele trei victime a murit în urma a leziunilor grave care i-au fost provocate în timpul primului accident rutier, celelalte două victime au suferit mai multe leziuni.

În paralel, Silviu Ionescu a depus la Curtea de Apel Bucureşti o cerere în care solicita revocarea mandatului internaţional de arestare emis pe numele său de autorităţile din Singapore, dar instanţa a respins acţiunea.

La revenirea sa în România, Silviu Ionescu a negat că se afla la volan, afirmând că maşina ambasadei fusese furată înainte de accident.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite