VIDEO Sibienii au „vibrat“ pe ritmuri de taiko

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai mare tobă la care cântă Hayashi are 1,5 metri în diametru
Cea mai mare tobă la care cântă Hayashi are 1,5 metri în diametru

Peste 500 de sibieni au umplut, sâmbătă seara, până la refuz Sala Thalia pentru a asista la concertul susţinut de Eitetsu Hayashi. Bărbatul este considerat cel mai bun interpret de Taiko, muzică tradiţională japoneză.

S-a născut în 1952 în Shingon şi este mezinul unui călugăr budist. „Taiko" este termenul japonez folosit pentru a defini diverse tipuri de tobe tradiţionale japoneze, total diferite de tobele obişnuite.

Eitetsu Hayashi a învăţat să cânte la Taiko de la o vârstă fragedă. Şi-a cumpărat primele tobe din banii câştigaţi muncind în templu. „Mi-am luat cel mai ieftin set de tobe complet şi băteam într-un colţ al templului", îşi aminteşte Eitetsu.

Japonezul a perseverat şi a ajuns să participe la turnee în toată lumea şi să adune în sălile de spectacol sute de oameni. Aşa s-a întâmplat sâmbătă seara, la Sibiu, când peste 500 de oameni au aplaudat aproape un sfert de oră, fără oprire, prestaţia japonezului.

„A fost ceva unic. Cred că o singură dată în viaţă ai şansa de a participa la un asemenea spectacol", a spus Mihaela Ionescu, unul dintre sutele de spectatori care au asistat la concert.

Nici Eitetsu Hayashi nu a rămas indiferent, în urma evenimentului declarând că a avut şansa de a cânta într-unul dintre cele mai bune locuri pentru Taiko. „Sala «Thalia» oferă condiţiile cele mai bune pentru ca spectatorii să poată simţi vibraţia fizică transmisă din instrument", a declarat Eitetsu Hayashi.

Japonezul a adus în faţa sibienilor nu mai puţin de 14 tobe tradiţionale japoneze, care în total au cântărit 980 de kilograme. Concertul a fost cu atât mai deosebit cu cât, alături de maestrul japonez, pe scenă a urcat şi Orchestra Filarmonicii „George Enescu", din Bucureşti. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite