Regele rromilor îşi transformă casa în muzeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Cioabă vrea ca o parte cât mai mare din milionul de turişti care vizitează anual Sibiul să includă pe lista lor, pe lângă Piaţa Mare, Catedrala Evanghelică sau Muzeul Naţional Brukenthal şi Casa Regală Cioabă.

Acesta spune că nici nu trebuie să facă prea mari eforturi pentru că deja a ajuns un mic obiectiv turistic, în fiecare vară trezindu-se cu oameni străini la uşă care-i fac fotografii.

Citiţi şi:

Regele Cioabă şi împăratul Iulian sunt datori la apă

Astfel, turiştii vor putea vedea de aproape tabloul cu Iisus Nazariteanul din camera de oaspeţi, terasa unde regele se relaxează seara sau chiar fotoliile regale, poleite cu aur. Şi, pentru a prelua modelul muzeelor europene care se respectă, Florin  Cioabă vrea să deschidă şi un restaurant în zonă, care să servească mâncare tradiţional ţigănească.

„Ne-am gândit să dăm drumul şi la un restaurant cu specific romanes în care să fie ascultată muzică autentică. Va fi un restaurant fără alcool, dar cu produse tradiţionale de bucătărie", a spus Cioabă. În restaurantul „Casa di Cioabă", „A la Cioabă" sau cum se va numi el, regele rromilor vrea să se gătească numai în vase de cupru.

„În toate restaurantele din afară se găteşte în vase de cupru, pentru că acestea nu schimbă gustul mâncării", explică el. Deşi regele nu a menţionat şi o dată pentru deschiderea muzeului, agenţii de turism văd cu ochi buni ideea.

„Există posibilitatea ca acest «palat» să fie introdus în anumite circuite de vizitare a oraşului Sibiu, turiştii descoperind astfel atât tradiţiile româneşti, cât şi tradiţiile romanes", crede Alina Deaconu, reprezentantul Dream Travel Sibiu. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite