Şi-a ucis strănepoata cu soluţie de purici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fotografia Andrei a fost purtată pe braţe de colegii de joacă  ai micuţei
Fotografia Andrei a fost purtată pe braţe de colegii de joacă ai micuţei

O fetiţă în vârstă de 3 ani a murit, iar fratele său, de 5 ani, este în stare critică, după ce străbunica le-a dat să bea soluţie pentru paraziţi în loc de sirop de tuse.

Zeci de oameni s-au strâns, marţi, la locuinţa familiei Slujitoru, din comuna călărăşeană Unirea, pentru a o conduce pe ultimul drum pe Andra-Mihaela. Fetiţa a fost purtată pe braţe de patru bărbaţi, pe un pat mortuar, aşa cum este obiceiul în zonă. Îmbrăcată în rochiţă albă, micuţa a fost înmormântată în cimitirul din comună. Imediat după aceasta, Coca şi Lucian, părinţii fetiţei, au plecat la spitalul „Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, pentru a fi alături de celălalt copil al lor, Robert, care se zbate între viaţă şi moarte. Apropiaţii familiei spun că femeia este în şoc. Aceasta ar fi spus chiar că se sinucide dacă se stinge din viaţă şi singurul copil care i-a mai rămas.

A confundat sticlele

La Unirea, comună aflată la 30 de kilometri de Călăraşi, oamenii vorbesc cu groază despre această tragedie. Ionica Radu, vecina familiei, a povestit că Didina Negoiţă (84 de ani) le-a dat copiilor, din greşeală, să bea otravă. „Coca era plecată la muncă. Lucra cu ziua. Străbunica ştia că cei doi sunt răciţi şi a confundat sticlele. În loc să le dea o linguriţă de sirop, a luat de pe hol sticla cu otravă pentru purici", a spus femeia. Oamenii povestesc că familia Slujitoru este una modestă, dar că îşi îngrijeau copiii.

Apropiaţii familiei spun că băiatul i-ar fi spus bătrânei că ce i-a dat să bea n-ar fi sirop. „După ce a băut, copilul a spus că simte arsuri şi că soluţia are gust rău", spun vecinii. La puţin timp, celor doi li s-a făcut rău. „Amândoi au ajuns la noi în stare foarte gravă, motiv pentru care am decis să-i transferăm la Bucureşti", a declarat dr. Victor Verinceanu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

Şanse mici de supravieţuire

Medicii de la „Grigore Alexandrescu" din Capitală, unde au fost aduşi cei doi micuţi, au declarat, ieri, că starea băieţelului este în continuare foarte gravă, iar şansele de supravieţuire sunt minime. „În aceste cazuri, tratamentul se face cu atropină. Ne luptăm cu moartea contra cronometru", au precizat medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu".

Dosar penal pe numele bătrânei

Poliţia şi Parchetul au deschis o anchetă în acest caz şi fac, deocamdată, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Străbunica riscă să fie cercetată pentru ucidere din culpă din cauză că fetiţa a murit. „Aşteptăm sesizare de la spital privind decesul fetiţei, moment în care se va schimba şi încadrarea juridică a faptei", a declarat Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

"Aşteptăm sesizare de la spital privind decesul fetiţei, moment în care se va schimba şi încadrarea juridică a faptei.''
Ramona Tudor purtător de cuvânt IPJ Călăraşi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite