Sex-scandalul de la Electrica: şpaga, înapoi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corneliu Stan poate răsufla uşurat: judecătorii au decis ca şantajistul Chiriac să-i returneze banii primiţi mită, fără a da socoteală de unde a avut fabuloasa sumă. Omul de afaceri Tonea Chiriac a fost condamnat la trei ani de închisoare şi la înapoierea mitei în dosarul şantajării lui Corneliu Stan, fostul director general al Electrica.

Citiţi şi: Scandal: Omul de afaceri Tonea Chiriac, din Toflea, este acuzat de spălare de bani şi şantajarea sexuală a unui director al Electrica

Potrivit deciziei  Judecătoriei Sectorului 3, Tonea Chiriac (54 de ani) trebuie să-i returneze lui Corneliu Stan (61 de ani) 910.000 de euro, bani daţi de fostul director general al Electrica omului de afaceri ca urmare a unui şantaj.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs. Stan i-a dat, în 2009, aproape un milion de euro lui Chiriac pentru a nu-i divulga orgiile sexuale de la Madrid, dar şi pentru a nu face publice fotografii compromiţătoare cu fostul director din timpul unor escapade amoroase. De asemenea, Tonea Chiriac l-a ameninţat pe Corneliu Stan că va divulga la DNA posibile fapte de corupţie ale fostului şef de la Electrica.

Cândva prieteni, Stan şi Chiriac se învârteau printre o serie de oameni de fotbal, cum ar fi administratorul delegat al echipei Dinamo, Cornel Dinu, sau impresarul Victor Becali. Ameninţările lui Chiriac nu au rămas „neresplătite". Fostul director al Electrica i-a dat lui Chiriac 910.000 de euro cash şi i-a promis alţi 600.000 de euro.

Denunţul de la DNA

Provenienţa banilor a rămas un mister, Corneliu Stan susţinând că i-a împrumutat de la prieteni.Corneliu Stan le-a explicat procurorilor DNA că acest şantaj îşi are originea într-o schemă financiară frauduloasă pusă la punct de Tonea, dar pe care el personal ar fi refuzat să o urmeze. Concret, Tonea, prin societatea EDM pe care o controla, vindea produse scumpe şi nevandabile firmei orădene Anpero - administrată de un anume Petru Chiş.

La rândul său, Chiş urma să-şi recupereze banii din lucrări încredinţate de către Electrica, societatea Anpero fiind autorizată să execute lucrări cu această societate. Stan a declarat la DNA că Petru Chiş l-a sunat şi i-a spus să nu accepte o astfel de înţelegere şi că a declinat „oferta". „Tonea mi-a spus în mod expres că îmi va face mult rău, că are fotografii compromiţătoare pe care le va prezenta la serviciu şi pe internet în cazul în care eu nu plătesc marfa pe care el susţine că a livrat-o la Oradea lui Petru Chiş, ori să-i încredinţez lucrări lui Chiş. Astfel, trăind într-o stare permanentă de hărţuire, intimidare, stres şi şantaj, nu am mai putut să suport tensiunea şi am cedat, m-am împrumutat şi i-am dat lui Tonea o tranşă de 100.000 de euro în luna septembrie 2008", s-a mai plâns Stan.

TĂCEREA, PLĂTITĂ ÎN RATE

Directorul susţine că după ce i-a dat banii, Tonea a continuat cu intimidările şi Stan i-a mai plătit şi alte tranşe: 105.000 de euro - în octombrie 2008, 150.000 de euro - în noiembrie 2008, 200.000 de euro - decembrie 2008 şi 150.000 de euro - ianuarie 2009. Suma totală dată de acesta lui Tonea se ridică la 910.000 de euro. Stan a susţinut că a dat imensele sume de bani pentru ca nevasta lui să nu afle de escapadele amoroase.

Membru fondator al Partidului Poporului



Tonea Chiriac (foto) l-a cunoscut pe patronul OTV, Dan Diaconescu, în arestul Poliţiei Capitalei. Chiriac fusese arestat, în urma denunţului lui Stan, fiind prins în flagrant în timp ce primea 30.000 de euro. În arest, Chiriac şi Diaconescu au pus şi bazele Partidului Poporului.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite