Sesiune specială de Bacalaureat pentru olimpici. Află aici când!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhiva/Aproape o mie de absolvenți de liceu din Alba nu s-au înscris la Bacalaureat
Foto Arhiva/Aproape o mie de absolvenți de liceu din Alba nu s-au înscris la Bacalaureat

Elevii care participă la olimpiadele internaţionale şi sunt în an terminal vor putea susţine examenul maturităţii mai devreme decât restul colegilor.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului propune o sesiune specială de Bacalaureat, care să se desfăşoare în perioada 12-25 mai. Aceasta este destinată elevilor care participă la diverse olimpiade internaţionale.

„Pentru asigurarea participării elevilor de clasa a XII-a la olimpiadele internaţionale, propunem spre aprobare organizarea unei sesiuni speciale de bacalaureat, în perioada 12 - 25 mai, pentru elevii care participă la loturile de pregătire pentru olimpiadele internaţionale", se arată într-un document al Ministerului.

Această propunere a fost luată ţinând cont de faptul că olimpiadele şi concursurile internaţionale se desfăşoară, în majoritatea cazurilor, în lunile iunie şi iulie, perioadă în care se organizează şi se desfăşoară prima sesiune de bacalaureat.

În consecinţă, elevii din clasele terminale de liceu, care fac parte din loturile naţionale pentru olimpiadele internaţionale, nu pot participa la această primă sesiune de bacalaureat, iunie - iulie 2012, respectiv, la examenul de admitere în învăţământul superior 2012.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite