Senatul a decis desfiinţarea formelor ID de la Universitatea "Spiru Haret"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii au adoptat, ieri, OUG privind desfiinţarea formei de învăţământ la distanţă din cadrul Universităţii Spiru Haret, potrivit căreia studenţii înscrişi la ID între 2005 şi 2008 îşi pot continua studiile la programele de studii autorizate provizoriu sau acreditate.

Ordonanţa privind dreptul studenţilor înmatriculaţi la formele de învăţământ la distanţă sau frecvenţă redusă de a continua studiile la programe de studii de licenţă autorizate provizoriu sau acreditate a fost adoptată cu 53 voturi favorabile, 3 "împotrivă" şi 3 abţineri.

Ordonanţa a fost adoptată după ce membrii comisiei de resort au revenit în plen cu un raport suplimentar în care îşi menţineau punctul de vedere iniţial, favorabil adoptării acesteia, fără amendamente care să modifice semnificativ actul normativ.

Potrivit actului normativ, "Universitatea Spiru Haret încetează şcolarizarea pentru toate specializările-programele de studii autorizate provizoriu/acreditate la forma de învăţământ la distanţă".

De asemenea, OUG în forma adoptată de Senat prevede monitorizarea specială a universităţii pe o perioadă de 3 ani, cu scopul de a se asigura respectarea standardelor legale de calitate specifice, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei. "Studenţii ciclului universitar de licenţă înmatriculaţi în anul I în perioada 2005-2008 la specializări-programe de studii organizate la forma de învăţământ la distanţă au dreptul de a-şi continua studiile la specializări-programe de studii autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate potrivit unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei", se mai arată în actul normativ.

Ordonanţa va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite