Şeitan: Suma indemnizaţiilor sociale va fi plafonată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mihai Şeitan, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că suma indemnizaţiilor acordate unei familii sau unei persoane singure nu va putea depăşi un anumit plafon, care va fi stabilit prin Codul social.

Ministrul Mihai Şeitan a precizat că  plafonul maxim pentru suma indemnizaţiilor pe care o familie sau o persoană le pot primi nu a fost încă stabilit.

Demnitarul a explicat că această măsură va fi luată pentru a nu încuraja "nemunca", arătând că în prezent sunt multe cazuri în care veniturile cumulate din ajutoare sociale ajung la 3.000 - 4.000 de lei lunar.

Şeitan a mai spus că noul act normativ va direcţiona fondurile din bugetul asigurărilor sociale doar către cei care au nevoie de sprijin.

Ministrul Muncii a adăugat că o parte din indemnizaţii vor dispărea, în sensul că vor fi comasate, dând ca exemplu persoanele cu handicap, pentru care legislaţia actuală prevede 13 tipuri de indemnizaţii iar în Codul social va mai exista doar un singur tip.

Mihai Şeitan a mai explicat că în Codul social va fi integrată toată legislaţia privind asistenţa socială, iar proiectul de act normativ trebuie finalizat până în a doua parte a lunii octombrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite