Scolile care dau pe podeaua claselor cu ulei de motor - amendate cu până la 100.000.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Amenzi cuprinse între 50 şi 100 milioane de lei vechi pentru şcolile în care se mai foloseşte încă uleiul ars de motor pentru curăţarea şi dezinfectarea podelelor de lemn din clase, asta

Amenzi cuprinse între 50 şi 100 milioane de lei vechi pentru şcolile în care se mai foloseşte încă uleiul ars de motor pentru curăţarea şi dezinfectarea podelelor de lemn din clase, asta prevede un proiect de hotărâre de guvern privind gestionarea uleiurilor uzate. Proiectul se află pe site-ul Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor (MMGA) spre dezbatere.
Nu doar şcolile sunt însă pasibile de amenzi, ci şi persoanele care dau directive în acest sens. Dacă documentul va ajunge în "Monitorul Oficial", persoanele fizice care "utilizează uleiurile uzate ca agent de impregnare a materialelor" vor fi amendate cu 1 până la 5 milioane. Inspectorii şcolari generali spun că n-au auzit încă de aceste prevederi, dar, dacă proiectul de hotărâre va ajunge pe masa guvernului, vor transmite dispoziţii către şcoli. "În foarte multe dintre şcolile din judeţ este parchet nou. E însă posibil ca în şcolile din sate să se mai recurgă încă la această modalitate de igienizare, acolo unde sunt podele vechi, care trebuie întreţinute într-un fel", a precizat Tania Bogdan, inspector şcolar general de Galaţi. "Eu aşa ceva nu am mai văzut prin şcoli, şi am văzut multe şcoli de când sunt inspector... Da, asta se întâmpla când eram eu elev, dar acum nu cred. Oricum, voi pune această problemă la şedinţa cu directorii din luna septembrie", a spus şi inspectorul şcolar general al judeţului Vrancea, Dănuţ Popoiu. "De când a fost reabilitată şcoala şi s-a pus parchet, se foloseşte numai detergent sau apă cu clor. Acum câţiva ani însă se folosea o combinaţie de motorină cu ulei ars, într-o concentraţie stabilită de femeia de serviciu. Se dădea în clase cam o dată la trei săptămâni, ca să reţină praful. Treaba asta era generalizată pe vremea lui Ceauşescu, atunci când eram obligaţi să stăm o oră în plus la şcoală, în fiecare săptămână, ca să facem curat în clase", ne-a spus un profesor din judeţul Buzău.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite