Schimbările climatice, o ameninţare majoră pentru pace şi securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimbările climatice din ultimii ani sunt o ameninţare majoră pentru pace şi securitate, a avertizat un oficial de rang înalt din cadrul ONU, relatează BBC News Online.

Achim Steiner, din cadrul Programului ONU pentru Mediu a declarat acest lucru în cadrul unei dezbateri pe această temă în Consiliul de Securitate. El avertizează că schimbările climatice vor mări "exponenţial" amploarea dezastrelor naturale.

Crizele recente, cum e cea din Somalia, arată că "abilitatea noastră de a trata astfel de evenimente este o provocare, în special dacă ele au loc simultan şi încep să afecteze, de exemplu, pieţele alimentare mondiale, problemele regionale de securitate a alimentaţiei, strămutarea persoanelor, crearea de refugiaţi peste frontiere", a apreciat Steiner.

Comentariile sale au fost făcute în timp ce Consiliul de Securitate a dezbătut pentru prima dată în ultimii patru ani probleme legate de mediu. Germania a exercitat presiuni pentru ca prima declaraţie a Consiliului să facă o legătură între schimbarea climatică şi pace şi securitate.

Mai mulţi oficiali au declarat că au avut loc negocieri intense între Germania şi Rusia.

Află pe adevarul.es la ce concluzii s-a ajuns în urma acestor negocieri

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite