Scandalurile din licee se tin lant si in perioada vacantei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acuzatii de misoginism la Colegiul "Petru Maior" din Capitala La Colegiul Tehnic "Petru Maior", din Capitala, "nu sunt afisate in scoala toate comunicarile inspectoratului scolar sau ale

Acuzatii de misoginism la Colegiul "Petru Maior" din Capitala
La Colegiul Tehnic "Petru Maior", din Capitala, "nu sunt afisate in scoala toate comunicarile inspectoratului scolar sau ale ministerului, iar uneori acestea sunt prezentate in mod eronat". "Nu sunt afisate, conform legislatiei, listele cu personalul premiat din fondul de 2%", iar "doamna directoare nu-si efectueaza orele din norma didactica". Acestea sunt doar cateva dintre neregulile semnalate de profesorul Ovidiu Andronesi, intr-un memoriu adresat ministrului Mircea Miclea. "Se solicita bani de la elevi pentru fond de protocol pentru bacalaureat si pentru atestate". "Doamna directoare obliga profesorii sa-si depuna cerere de concediu" si "efectueaza transferuri de elevi fara a fi cereri inregistrate", sunt alte lucruri reclamate in acelasi memoriu. In replica, directorul colegiului, Gabriela Enache, spune ca "nimic nu este adevarat, nici pomeneala de asemenea lucruri. Ne-au verificat si inspectoratul si corpul de control al ministrului. Am fost monitorizati pe tot parcursul bacalaureatului, avem declaratii de la profesori, copii si parinti care neaga toate aceste lucruri. Nu s-a strans nici un ban. Sa-mi arate ce elevi am instigat eu impotriva profesorilor. E o stupizenie. Mi-am facut orele, toate sunt semnate in condica. Ca nu le-am facut chiar pe toate... se poate, pentru ca mai sunt si director, mai am si alte probleme. Probabil ca varsta domnului profesor e una dificila. E si un misoginism care inca mai functioneaza. Probabil ca sufera ca sunt tot eu director si nu e el".
"Impotenta manageriala" la Grupul Scolar Naval "Viceamiral Ioan Balanescu" din Giurgiu
Un grup de profesori de la Grupul Scolar Naval "Viceamiral Ioan Balanescu", din Giurgiu, acuza conducerea scolii de "impotenta manageriala" si cer inlaturarea imediata a celor doi directori. Potrivit unui memoriu pe care i l-au adresat ministrului Educatiei, "directorul a sfatuit un elev sa injure in scoala, considerand acest indemn o solutie la violenta", iar "directorul adjunct a invatat un elev ca trebuie sa ceara in genunchi bunul de care fusese deposedat". Totodata, s-au facut "greseli repetate in calcularea salariilor si incadrari gresite in transele de vechime", iar "persoane straine au patruns in mod repetat in scoala, amenintand si chiar agresand elevii". Directorul adjunct, Aurelia Piperea, spune ca, "de un an de zile, acesti profesori tot fac scandal. Nu este nimic adevarat. Am ajuns sa ne intrebam ce au cu noi. Probabil din frustrari personale fac aceste lucruri, neavand alta activitate. Am mai discutat cu dansii, dar nici acum nu stim ce vor. Noi vom lua masuri, in mod oficial, in luna septembrie. Vrem sa procedam cum este mai bine pentru scoala. Eu, personal, am castigat un proces pe care l-am avut cu unul dintre acesti profesori".
Jonglerii cu posturi didactice la Colegiul "Tudor Vianu" din Bucuresti
Probleme sunt si la Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu", din Capitala, o institutie de invatamant de elita. Gheorghita Marcu, 36 de ani, este profesor de istorie la acest colegiu si a obtinut cea mai mare nota din Capitala la titularizare: 9,55. Cu toate acestea, el nu poate ocupa un post titularizabil pentru ca doua catedre existente nu au fost scoase la concurs. Intr-o sesizare facuta catre ministrul Educatiei, profesorul spune ca, "in ultimele luni, mi-au fost incalcate cele mai elementare drepturi, terfelindu-mi-se imaginea la nivel de scoala si la nivel de inspectorat. Numai dupa 12 zile de la acordare mi-a fost retras abuziv avizul de continuitate pe catedra pe care o ocup de 4 ani... am fost sanctionat cu mustrare scrisa, pe 17 iunie, sanctiune pe care am contestat-o la Comisia de Disciplina de pe langa Inspectoratul General al Municipiului Bucuresti". Gheorghita Marcu mai spune ca "s-a deblocat un post la Liceul "Constantin Brancoveanu". O sa ma duc acolo macar un an de zile. Ce sa fac? La "Tudor Vianu" se va scoate postul, dar dupa ce ma voi duce eu in alta parte. Nu stiu de ce mi se intampla lucrurile acestea. Doamna directoare este foarte puternica, prefera pensionari si suplinitori ca sa-i manipuleze". Silvia Moraru, directorul Colegiului National de Informatica "Tudor Vianu", nu a putut fi contactata, iar directorul adjunct, Rodica Cherciu, spune ca "nu stiu ce-mi spuneti dumneavoastra. Eu nu ma ocup de titularizare. Il stiu pe domnul profesor, sigur ca da, dar nu sta in atributiile mele miscarea personalului didactic". Levente Vadasz, inspector de personal in cadrul Inspectoratului Scolar Bucuresti, spune ca "postul nu s-a deblocat pentru ca profesorul a fost implicat intr-o cercetare. Aceasta a fost hotararea Consiliului de Administratie al unitatii. Am inteles ca au fost probleme de comunicare, de relationare cu profesorii, cu parintii si elevii. El a fost sanctionat la nivelul unitatii, dar a durat ceva pana cand el a contestat sanctiunea, pana si-a depus comisia documentele, pana s-au finalizat cercetarile... Postul o sa apara la reactualizarea din 1 august, la suplinire".
Revolta la Colegiul Tehnic "Sf. Voievozi" din Brasov
Scandal fara precedent la Colegiul Tehnic "Sf. Voievozi" din Brasov. Mai multi profesori il acuza pe directorul liceului de comportament dictatorial, intr-un memoriu inaintat Inspectoratului Scolar Judetean Brasov. Dascalii se plang ca directorul scolii cheltuieste banii institutiei in scopuri personale. Astfel, cadrele didactice spun ca, inca din 2002, dupa ce a fost "uns" director, Marinescu a inceput sa solicite profesorilor sa ii dea masinile pentru a-si rezolva diverse probleme personale. Apoi, a inceput sa-si trimita colegii sa-i plateasca facturile. Intreg scandalul a izbucnit in momentul in care Marinescu a inceput sa-i faca "cu ou si cu otet" pe profesorii care indrazneau sa lase corigenti, pentru ca el doreste promovabilitate de 100% in scoala lui. Mihnea Marinescu sustine ca reclamatia nu este decat un act de razbunare din partea colegilor, care sunt invidiosi ca reuseste sa obtina rezultate bune la conducerea liceului: "Cred ca atunci cand vrei sa faci multe lucruri intr-un interval scurt, oamenii se revolta".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite