Scandal între sindicate pe insolvenţa Hidroelectrica: “Universul” este de acord cu insolvenţa şi acuză “Hidrosind” de inconştienţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hidroelectrica
Hidroelectrica

Federaţia “Univers”, afiliată la Blocul Naţional Sindical (BNS), este de acord cu insolvenţa Hidroelectrica şi îi acuză pe colegii lor sindicalişti din Federaţia “Hidrosind” (afiliată la CNSLR – Frăţia), care cer anularea procedurilor de insolvenţă.

Cei de la “Univers” spun că anularea declanşării insolvenţei ar duce sigur la faliment, “în condiţiile unui an extrem de secetos şi cu o prognoză hidrologică la fel de proastă pentru prima parte a anului 2013”.

În opinia celor de la “Univers”, revenirea la situaţia anterioară “ar duce, practic, la falimentul Hidroelectrica”.

Cât despre poziţia colegilor de la “Hidrosind”, cei de la “Univers” îi acuză că, opunându-se insolvenţei pun în pericol chiar siguranţa sistemului energetic naţional: “ Nu înţelegem cât de mare poate fi gradul de inconştienţă, ca să pui în pericol însăşi funcţionarea în siguranţă a sistemului energetic naţional cu implicaţii negative foarte grave pentru economia naţională”, se spune într-un comunicat al “Univers”.

Mai mult, comunicatul Federaţiei Univers insinuează că cei de la “Hidrosind “fac jocurile “băieţilor deştepţi”.

Joi, 11 octombrie,  Curtea de Apel Bucureşti (CAB) s-ar putea pronunţa în dosarul în care Tribunalul Bucureşti a decis declanşarea procedurii de insolvenţă a companiei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite