Scandal intre studenti si Ministerul Educatiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jale in camine "Reparatiile in camine nu s-au finalizat, desi incepe anul universitar. Nu a fost aprobata subventia promisa de minister, de 965.000 de lei, ceea ce inseamna ca noi vom merge in

Jale in camine
"Reparatiile in camine nu s-au finalizat, desi incepe anul universitar. Nu a fost aprobata subventia promisa de minister, de 965.000 de lei, ceea ce inseamna ca noi vom merge in octombrie cu cea din anul trecut", spune Lidia Deca, secretar general al Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR). ,Desi exista legea calitatii, noi nu avem sprijin din partea Ministerului Educatiei. Nu s-a infiintat Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) si nu primim nici un fel de semnal legat de modul cum trebuie sa actionam", a mai spus Deca. Studentii sunt nemultumiti de lipsa unor dezbateri consistente in mediul academic romanesc asupra asigurarii calitatii si considera MEC principalul responsabil pentru acest neajuns. Totodata, in contextul reducerii drastice a numarului de trenuri personale si accelerate pe rutele CFR, mai ales intre orasele mari, studentii solicita extinderea reducerii de 50% si pe suplimentele de viteza, ajungandu-se astfel la reducerea reala prevazuta de lege.
"Practica studenteasca - o zona gri a invatamantului superior"
"Practica prevazuta in cadrul planurilor de invatamant este indispensabila integrarii studentului pe piata fortei de munca. Or, aceasta este considerata a fi o zona gri, nefiind exploatata si apreciata. Actori importanti in acest proces trebuie sa fie atat institutiile publice, unde nevoia de personal calificat este in continua crestere, cat si sindicatele, organizatiile nonguvernamentale, institutele de cercetare", spune Lidia Deca.
Restante la bursele private
Studentii considera ca sunt insuficiente si facilitatile acordate persoanelor fizice si agentilor economici care ar putea acorda burse private, ceea ce duce la un interes scazut din partea acestora, impiedicand punerea in practica a Legii burselor private. In acest sens, ANOSR cere o analiza a rezultatelor acesteia, la un an de la adoptare. ,Consideram ca inexistenta promovarea acestei legi, atat in cadrul beneficiarilor, cat si in mediul ofertantilor din mediul economic privat. Solicitam MEC initierea unei campanii nationale de promovare a acestui act normativ, dar si revizuirea acestuia in baza unei consultari cu reprezentantii Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si Ministerului Finantelor", se arata intr-un comunicat al ANOSR.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite