VIDEO „Satu Mare e oraşul meu“. Sătmarul anului 2011 în 1120 de secunde (P)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oraşul Satu Mare
Oraşul Satu Mare

Cele mai frumoase momente ale anului 2011 din Satu Mare au fost cuprinse într-un scurt metraj intitulat „Satu Mare e orașul meu". Filmul, care a costat Primăria Satu Mare 3000 de euro, reprezintă un prim pas în planul municipalității de atragere a turiștilor în urbea de pe Someș.

Scurtmetrajul, de aproape 19 minute, rezultatul a aproximativ 20 de ore de filmare, a fost realizat de Mihai Andrei, regizor și manager general la Andem Motion Films, împreună cu regizorul Theodora Alexandra Luca și prezintă un Satu Mare idilizat.

Pelicula evocă, prin imagini surprinse în timpul celor mai importante evenimente culturale și muzicale ale orașului, pigmentate cu secvențe de viață cotidiană, un „Satu Mare pentru toți". Filmul „Satu Mare e orașul meu" este cea de-a opta astfel de producție video contractată de Andem Motion Films.

„Am pornit de la ideea de a arăta în acest film că Satu Mare este cu adevărat un oraș pentru toți și chiar am ajuns să cred treaba asta în timpul filmărilor" a declarat regizorul Mihai Andrei în cadrul conferinței de presă desfășurate marți.

Primarul Iuliu Ilyes a apreciat producția drept una reușită, care a reușit să surprindă, în mare parte, esențialul. „Filmul este cea mai bună unealtă de promovare de care dispunem în momentul de față, iar <<Satu Mare e orașul meu>> este o reușită. Am vrut să lăsăm deoparte datele plicticoase și să prezentăm orașul în sine, în viață, cu frumusețile lui, altceva decât eternele biserici și Turnul Pompierilor" a afirmat edilul-șef.

Plan de redresare a turismului

Primarul a mai declarat că filmul face parte din strategia primăriei de a atrage turiștii către Satu Mare. „Poate <<strategie>> e un cuvânt prea mare. Realitatea este însă că principalul nostru argument pentru atragerea turismului rămâne apa termală. Filmul acesta ajută pe de o parte, imaginea pe care o prezintă e una frumoasă. La anul se va deschide zona de agrement de la Noroieni, poate se vor termina problemele și la fostul ștrand municipal... Filmul este un material promoțional deosebit pe care am ținut să-l avem" a afirmat primarul Ilyes.

Filmul va fi promovat pe posturile locale de televiziune și online. Regizorul a declarat că va încerca să promoveze scurtmetrajul și la posturile TV naționale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite