Judeţ cu judeţ: Sătmărenii vor plăti, de anul viitor, cu 20% mai mult pentru taxele şi impozitele locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judeţ cu judeţ: Sătmărenii vor plăti, de anul viitor, cu 20% mai mult pentru taxele şi impozitele locale
Judeţ cu judeţ: Sătmărenii vor plăti, de anul viitor, cu 20% mai mult pentru taxele şi impozitele locale

Treizeci de biserici de lemn din judeţul Gorj vor fi reabilitate cu ajutorul reprezentanţilor Ordinului Arhitecţilor din România. O fetiţă de 9 ani din comuna Brodina, Suceava, a fost muşcată de o pisică care prezenta semne de rabie. Consiliul Judeţean Sălaj a alocat, ieri, peste 550.000 de lei pentru ca primăriile din judeţ să poată asigura plata salariilor angajaţilor şi a utilităţilor. Sătmărenii vor plăti, de anul viitor

ALBA. Peste 1.100 de pachete cu biscuiţi cu termen de valabilitate expirat la 2 octombrie au fost descoperite în urma unui control efectuat, în această săptămână, în două şcoli din judeţ.

ARAD. Taberele şcolare de la Moneasa, Căsoaia şi Odvoş vor fi transferate Consiliului Judeţean. Unităţile au fost gestionate de către Ministerul Tineretului şi Sportului care a cerut autorităţilor să le păstreze obiectul de activitate.

ARGEŞ. Astăzi începe Raliul Argeşului, ultima etapă  a Campionatului Naţional de Raliuri. Startul se va da la ora 11.00, din parcarea  Euromall din Piteşti. Piloţii vor avea de parcurs 13 probe speciale, pe distanţă de 386 de kilometri.

BACĂU. Conducerea Spitalului de Pediatrie Bacău a anunţat, ieri, că în acest an 63 de minori au fost internaţi după ce au înghiţit pastile, şi-au tăiat venele sau au vrut să se spânzure.

BIHOR. Orădenii nu vor mai plăti, din noiembrie, taxa fixă de 90 de lei pe lună pentru grădiniţă dacă au certificat medical pentru mai mult de cinci zile de absenţă pentru copii. Părinţii vor achita doar taxa de hrană, de 6 lei pe zi, pentru perioada frecventată de preşcolari.

BISTRIŢA-NĂSĂUD. Agentul Alexandru Ciui de la Poliţia din Şieu-Măgheruş a fost prins în flagrant, joi seară, în timp ce lua mită 300 de lei de la un şofer pentru a nu-l amenda. Bărbatul este cercetat pentru luare de mită.

BOTOŞANI.  Direcţia de Sănătate Publică nu mai are lapte praf pentru aproape 600 de bebeluşi. Cele 1.600 de kilograme de lapte praf primite la sfârşitul lunii iulie s-au terminat săptămâna aceasta. Până la sfârşitul anului, bebeluşii au nevoie de cel puţin 2.200 de kilograme de lapte praf, care trebuie alocate de către Ministerul Sănătăţii.

BRĂILA. Un brăilean încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi s-a spânzurat, ieri, în celulă. Dumitru Şerban (41 de ani) din comuna Gradiştea a fost arestat în august pentru că şi-a violat în repetate rânduri fiicele în vârstă de 13 şi 14 ani.

BRAŞOV.  Administratorii Castelului Bran au pregătit pentru turişti o petrecere specială de Halloween. Cu această ocazie va fi organizat „Jocul Ielelor“, se va servi vin roşu, muzica va fi una înfricoşătoare, iar gazda serii va fi însuşi Vlad Ţepeş. Cei care aleg să-şi petreacă seara de Halloween la Bran trebuie să plătească 36 de lei.

BUZĂU. Şapte medici veterinari au depus cereri pentru a obţine fonduri de la Uniunea Europeană pentru achiziţionarea unor unităţi mobile de intervenţie, al căror preţ variază între 20.000 şi 40.000 de euro.

CARAŞ-SEVERIN. Localnicii din comuna Mehadia vor avea o nouă piaţă agroalimentară. Investiţia se ridică la aproximativ 80.000 de lei, fondurile fiind alocate integral de la bugetul local.

CĂLĂRAŞI. Reabilitarea celor două poduri din localităţile Crivăţ şi Săruleşti va începe în această lună. Costurile lucrărilor, estimate la 360.000 de lei, vor fi suportate din fondul de rezervă al judeţului.

CLUJ. Un sex-shop aflat în centrul Clujului, la doar câţiva zeci de metri de Biserica Schimbarea la Faţă, a fost, ieri, ţinta unui atac cu sticlă incendiară. Tocul uşii a luat foc, geamul s-a spart, iar vandalii au desenat o cruce roşie pe unul dintre pereţii magazinului.

CONSTANŢA.  Modulele rachetei spaţiale „Helen“ au fost urcate, ieri, pe nava 281. Racheta construită de Asociaţia Română de Cosmonautică şi Aeronautică va fi lansată din Marea Neagră în această toamnă şi va testa tehnologia pe Lună a vehiculului HAAS, care va avea un robot la bord.

COVASNA. Direcţia Judeţeană de Tineret a pierdut suma de 487.000 de lei pe care trebuia să o folosească la modernizarea clădirii principale a Taberei de la Pădureni, întrucât nu a reuşit să îndeplinească la timp procedurile de achiziţii publice.

DÂMBOVIŢA. Spitalul de Urgenţă Târgovişte va trebui să închidă camerele de gardă ale secţiilor de Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Ortopedie şi Cardiologie, în urma restructurărilor făcute de Ministerul Sănătăţii.

DOLJ. Prefectul Eugen Georgescu a anunţat, ieri, că va dispune un control la instituţii din judeţ unde directori care au fost demişi sau care se află în concedii medicale vin la serviciu şi lucrează în interes personal.

GALAŢI. Consiliul Local a decis ca în anul 2010 persoanele juridice să plătească pentru impozitul pe clădiri sume cu 15% mai puţin decât în 2008 şi 2009, iar persoanele fizice, cu 4,3% mai mult.

GIURGIU. Un bărbat de 50 de ani din oraşul Bolintin Vale este cercetat de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi fals în contabilitate după ce a prejudiciat bugetul cu peste opt milioane de lei.

GORJ. Treizeci de biserici de lemn, aflate în stare avansată de degradare, vor fi reabilitate cu ajutorul reprezentanţilor Ordinului Arhitecţilor din România şi a Fundaţiei Culturale Delta. Investiţia de 400.000 de lei este asigurată de Ministerul Turismului.

HARGHITA. Două femei au fost rănite grav, ieri, după ce au fost lovite de o autoutilitară în timp ce traversau pe o trecere de pietoni din Odorheiu Secuiesc. Şoferul, care era băut, este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

HUNEDOARA. Proiectul de hotărâre prin care Mircea Lucescu urma să fie declarat cetăţean de onoare al municipiului Hunedoara a fost respins de consilierii locali.

IALOMIŢA. Un cartier de locuinţe pentru tineri va fi amenajat, în prima parte a anului viitor, în oraşul Fierbinţi. Cartierul prevede 300 de locuri de casă, suprafaţa fiecăruia fiind de aproximativ 600 de metri pătraţi.

IAŞI. Reprezentanţii Direcţiei Ape Prut au cerut mărirea debitului Prutului la barajul de la Stânca Costeşti, de la 20 de metri cubi pe secundă la 40. Măsura a fost luată pentru că debitul este prea mic şi este în pericol alimentarea cu apă a judeţului.

ILFOV. Un incendiu a mistuit o hală de producţie construită din lemn în care se aflau matriţe şi utilaje din comuna Moara-Vlăsiei. Focul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit la instalaţia electric, iar paguba este de aproximativ 40.000 de lei.

MARAMUREŞ. Trei accidente mortale de muncă au avut loc în această lună în Baia Mare. Ultimul incident a avut loc joi seară, când Tiberiu Toth (41 de ani) a căzut de la 18 metri înălţime, pe platforma industrială de la „Aramis Invest“.

MEHEDINŢI. La bursa locurilor de muncă organizată, ieri, de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă, au venit aproximativ 30 de tineri, iar zece angajatori au oferit 38 de posturi.

MUREŞ. Câinii pierduţi care ajung la adăpostul înfiinţat de municipalitate vor fi marcaţi cu microcipuri. Stăpânii neglijenţi vor achita contravaloarea tranchilizării, transportului, cazării şi hranei animalului pierdut.

NEAMŢ. Poliţiştii au confiscat, ieri, peste 750 de pachete de ţigări şi 24 de litri de băuturi spirtoase fără marcaj. Marfa se găsea în blaturi de mobilier aflate într-o maşină. Societatea şi şoferul au fost amendaţi cu 20.000 de lei.

OLT. Poliţiştii din Corabia au reţinut o femeie de 41 de ani pe numele căreia instanţele de judecată au emis 11 mandate de executare a pedepsei. Pentru furturi şi înşelăciuni, ea are de ispăşit pedepse cuprinse între trei şi şapte ani de închisoare.

PRAHOVA. Mâine are loc prima ediţie a Târgului de adopţii pentru animalele fără stăpân, intitulat „Ia-mă cu tine!“. Doritorii vor avea de ales dintre aproximativ 200 de patrupede aflate la adăpostul canin din Bucov.

SATU MARE. De anul viitor, sătmărenii vor plăti cu 20% mai mult pentru taxele şi impozitele locale, în urma deciziei luate de Consiliul Local. Pentru locuinţe, preţul la 100 de metri pătraţi suprafaţă construită desfăşurată creşte la 195 de lei.

SĂLAJ. Consiliul Judeţean a alocat, ieri, peste 550.000 de lei pentru ca primăriile din judeţ să poată asigura plata salariilor angajaţilor şi a utilităţilor.

SIBIU. Patru luptători de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean vor participa, în următoarele şase luni, la misiunea de menţinere a păcii din provincia Kosovo. Doi dintre ei vor pleca în noiembrie, iar alţi doi în decembrie.

SUCEAVA. O fetiţa de 9 ani din comuna Brodina a fost atacată de o pisică care prezenta semne de rabie. Animalul a fost omorât şi trimis la Laboratorul Sanitar-Veterinar din Suceava pentru investigaţii. Fetiţei i-a fost administrat vaccinul antirabic.

TELEORMAN. Ieri a început construcţia hidrocentralei de la Islaz. Pe perioada de execuţie a lucrării, estimată la cel puţin trei ani, vor fi create între 2.500 şi 4.000 de locuri de muncă, iar investiţia totală a fost estimată la peste 100 de milioane de euro.

TIMIŞ. Centura de ocolire a municipiului Timişoara va fi deschisă circulaţiei la 1 decembrie, la şase ani de la începerea lucrărilor. Centura are 12 kilometri.

TULCEA. Consiliul Judeţean a decis, ieri, amânarea începerii investiţiei de peste 900.000 de euro pentru reabilitarea infrastructurii din zona Slava Rusă - Mănăstirea Uspenia. Decizia a fost luată ca urmare a situaţiei juridice incerte a terenului.

VASLUI. Aproximativ 4.000 de copii din judeţ au ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, a anunţat, ieri, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

VÂLCEA. Primăria Runcu a primit, ieri, suma de 30.000 de lei alocată de Consiliul Local pentru plata salariilor. Angajaţii nu şi-au mai luat banii de şase luni şi intenţionau să intre în greva foamei.

VRANCEA. Ieri, Primăria Focşani a premiat 56 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Sărbătoriţii au primit o diplomă de fidelitate şi câte 500 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite