Judeţ cu judeţ: Primăria Reşiţa a alocat 40.000 de lei pentru împodobirea municipiului de Sărbătorile de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Reşiţa a alocat 40.000 de lei pentru împodobirea municipiului de Sărbătorile de iarnă. În judeţul Neamţ există numai opt medici şcolari şi toţi profesează în unităţile de învăţământ din Piatra Neamţ. Spitalul Zărneşti, judeţul Braşov, a primit finanţare de la Ministerul Sănătăţii după 15 ani. Peste jumătate din locuitorii municipiului Giurgiu care locuiesc la bloc stau în frig din cauza datoriilor acum

ALBA. Noul sistem de emitere a paşaportului biometric va fi inaugurat azi, la Alba Iulia. Alba se adaugă astfel celor 22 de judeţe care beneficiază deja de acest sistem.

ARAD. Hala agro-alimentară din Piaţa Mihai Viteazul din Arad a intrat, săptămâna aceasta, într-un amplu proces de modernizare care va costa 174.000 de lei. Ultimele lucrări de reparaţie a clădirii au avut loc în urmă cu 13 ani.

ARGEŞ. Piteştenii vor avea şi anul acesta trei patinoare. Cel din Trivale va fi montat până la sfârşitul lunii. Patinoarele din Parcul Ştrand şi cel artificial din centrul oraşului vor fi date în folosinţă luna viitoare.

BACĂU. Garda de Mediu a amendat cu 15.000 de lei Combinatul Chimic Amurco Bacău din cauza accidentului de muncă produs săptămâna trecută. Trei muncitori au fost internaţi atunci din cauza intoxicării cu amoniac.

BIHOR. DJ Project va cânta în această seară în discoteca No Problem, la Balul Balicilor, organizat de Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Oradea. Evenimentul începe la ora 20.00, iar biletul costă 15 lei.

BISTRIŢA-NĂSĂUD
. Primăria Bistriţa organizează un concurs pentru noul design al panourilor de informare din oraş. Termenul limită pentru prezentarea machetelor expiră la 1 decembrie.

BOTOŞANI. Inaugurată cu fast săptămâna trecută, Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului de Copii din Botoşani încă nu funcţionează. Serviciul trebuie evaluat şi acreditat de către o comisie din Ministerul Sănătăţii.

BRAŞOV. Spitalul Zărneşti a primit, ieri, 700.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii pentru lucrări de modernizare. Unităţii medicale nu-i mai fuseseră alocaţi bani de 15 ani.

BRĂILA. Elevii Grupului Şcolar „Edmond Nicolau” au donat 840 de kilograme de cartofi copiilor din satul Găvani. Acţiunea de ieri a făcut parte din campania „Săptămâna cartofului donat“.

BUZĂU. Ieri a fost externat din Spitalul de la Nehoiu ultimul miner internat aici după explozia de la Nehoiaşu. Ion Drăgoi (44 de ani) s-a ales cu fracturi la degetele unei mâini în urma exploziei. Starea lui de sănătate este bună.

CARAŞ-SEVERIN. Primăria Reşiţa a alocat 40.000 de lei pentru împodobirea oraşului de Crăciun. Anul acesta, edilii vor să pună lumini de sărbătoare şi în cartierele mărginaşe.

CĂLĂRAŞI. Zece firme sunt interesate să investească peste un milion de euro în modernizarea Pieţei Centrale Agroalimentare din Călăraşi, după ce municipalitatea a anunţat concesionarea acesteia pe 49 de ani.

CLUJ. Pompierii din Cluj-Napoca au stropit cu apă acidul azotic scurs dintr-o autocisternă din Slovacia care s-a răsturnat, ieri-dimineaţă, de pe podul de lângă Nădăşel. Circulaţia pe Drumul Naţional 1F, între Cluj-Napoca şi Zalău, a fost întreruptă şi deviată prin Huedin, timp de peste patru ore.

CONSTANŢA. Centrul de dializă din incinta Spitalului de Urgenţă Constanţa a fost inaugurat ieri, după ce timp de două luni a fost reabilitat şi dotat cu aparatură modernă. Investiţia în unitatea care are o capacitate de 60 de locuri a fost de aproximativ un milion de euro, bani alocaţi de Ministerul Sănătăţii şi de Consiliul Judeţean.

COVASNA. Rezervările pentru sărbătorile de iarnă în judeţ acoperă doar 30% din capacitatea de cazare pentru Crăciun şi 50% pentru Revelion, deşi preţurile au scăzut cu 20%. Proprietarii de pensiuni dau vina pe criza financiară şi gripa porcină.

DÂMBOVIŢA.
Beneficiarii din judeţ ai biletelor de tratament balnear nu-şi mai pot depune cererile pentru o perioadă nedeterminată. Casa Naţională de Pensii a luat această decizie pentru a putea schimba structura beneficiarilor acestor bilete.

DOLJ. În timp ce conducea, luni seară, autoturismul poliţiei din comuna Rojişte, şeful de post din localitate, Gheorghe Cristea, a lovit maşina condusă de Ion Surugiu, comi­sar-şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Accidentul s-a produs în comuna Malu Mare.

GALAŢI. Opt sindicaliştii de la ICMRS Galaţi au intrat, ieri, în greva foamei. Oamenii se plâng de neplata salariilor şi a altor drepturi băneşti către angajaţi, precum şi de neacordarea la timp a tichetelor de masă.

GIURGIU. Aproximativ 66% din giurgiuvenii care locuiesc la bloc stau în frig din cauza datoriilor acumulate la furnizorul de agent termic. Din totalul de 876 de scări de bloc din municipiu, doar 286 primesc căldură.

GORJ. Inundaţiile au afectat, ieri, cinci localităţi din judeţ. Trei hectare de terenuri agricole au fost inundate. Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat în localitatea Padeş, unde apa a intrat în 20 de gospodării.

HARGHITA. În Gheorgheni a început, săptămâna aceasta, construirea primului adăpost pentru câinii maidanezi din oraş. Primăria a investit 40.000 de lei în padocul cu o capacitate de 50 de locuri.

HUNEDOARA. Primăriile Lupeni, Geoagiu şi Ilia au fost acţionate în instanţă de către Asociaţia Salvital Hunedoara, care gestionează echipajele SMURD din judeţ. Primăriile n-au achitat sumele la care s-au angajat pentru susţinerea serviciului medical de salvare.

IALOMIŢA. Rata şomajului la nivelul judeţului a depăşit luna trecută pragul de 10%, ajungând la 10,3%. Din totalul de 11.149 de şomeri, doar 4.928 beneficiază de indemnizaţia de şomaj.

IAŞI. Circulaţia rutieră în zona barierei BJATM Iaşi va fi închisă în nopţile de 11 spre 12 şi 12 spre 13 noiembrie, între orele 21.30 şi 6.00. Restricţia este cauzată de efectuarea unor lucrări la linia de cale ferată Leţcani - Iaşi.

ILFOV. Singurul aparat tridimensional din ţară care poate depista dacă pacientul riscă să facă osteoporoză va fi inaugurat la sfârşitul săptămânii viitoare la Spitalul Judeţean Ilfov. Costul unei analize va fi de aproximativ 700 de lei.

MARAMUREŞ. Apele umflate de ploi ale râului Săsar au distrus, ieri, o porţiune din digul provizoriu pe care muncitorii îl ridicau în Baia Mare. Niciunul dintre oameni nu a fost rănit.

MEHEDINŢI.
Locuitorii din Drobeta-Turnu Severin vor avea din nou o sală de cinema. Primăria caută fonduri pentru a aduce în stare de funcţionare Cinematograful Porţile de Fier, singurul din judeţ.

MUREŞ. Liga Studenţilor UMF Târgu-Mureş va derula azi şi mâine, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, o campanie de testare pentru depistarea diabetului printre studenţii din Universitatea de Medicină şi Farmacie.

NEAMŢ. În judeţ există numai opt medici şcolari şi toţi profesează în unităţile de învăţământ din Piatra Neamţ. În celelalte unităţi şcolare din Roman, Târgu Neamţ, Bicaz şi Roznov nu există niciun medic.

OLT. Locuitorii din Caracal sărbătoresc, în perioada 17 - 24 noiembrie, „Zilele oraşului“. Consiliul Local nu a alocat niciun ban pentru organizarea de evenimente, aşa că în program au fost incluse numai lansări de carte şi simpozioane.

PRAHOVA. Studenţii din căminele 1 şi 2 ale Unversităţii de Petrol şi Gaze vor avea la dispoziţie două parcări cu câte 50 de locuri fiecare. Accesul va fi interzis persoanelor străine şi va costa doi lei.

SATU MARE. Bolnavii internaţi în secţiile Spitalului Judeţean II vor avea, de astăzi, căldură şi apă caldă în saloane. Testele de funcţionare a celor două cazane achiziţionate de primărie au început ieri.

SĂLAJ. Un bărbat de 32 de ani, din Şimleu Silvaniei, este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă, după ce a împuşcat în picior, ieri, o femeie din Valcău de Jos. Aceasta îi ceruse să-i împuşte câinele turbat.

SIBIU. Elevii Şcolii nr. 18 din Sibiu au, începând de ieri, o nouă sală de sport de un milion de euro. Clădirea se întinde pe o suprafaţă de 1.700 de metri pătraţi şi dispune de 150 de locuri în tribune.

SUCEAVA. Un copil de 11 ani a găsit, luni seară, o grenadă de mână defensivă în trunchiul unui copac tăiat recent. Băiatul se juca în curtea bunicilor din comuna Stroieşti.

TELEORMAN. Rata şomajului în judeţ a atins, în luna octombrie, cel mai înalt nivel din acest an: 10,8%. Aceasta a crescut cu 3,3% faţă de aceeaşi perioadă din anul 2008.

TIMIŞ. Societatea Timişoara comemorează 14 ani de la moartea lui Corneliu Coposu prin proiecţia unui film documentar despre viaţa şi detenţia acestuia. „Corneliu Coposu: un destin” poate fi vizionat mâine, de la ora 18.00, la sediul Societăţii Timişoara din Piaţa Victoriei.

TULCEA. Conducerea Fabricii Confecţia din municipiul Tulcea a anunţat, ieri, că 750 de angajaţi ai firmei au intrat în şomaj tehnic din cauza lipsei de comenzi.

VASLUI. 36 de familii din oraşul Negreşti repartizate în apartamente ANL trebuie să plătească câte 1.000 de lei pentru a putea semna contractele de chirie. Autorităţile locale au nevoie de bani pentru a racorda blocul la reţeaua de energie electrică şi la sistemul de termoficare.

VÂLCEA. Aproape 600 de persoane din comuna Vlădeşti riscă să rămână izolate după ce o alunecare de teren de proporţii s-a produs ieri. Consiliul Judeţean caută soluţii pentru remedierea situaţiei.

VRANCEA. Cei 515 nou-născuţi din judeţ care figurează în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică nu au mai primit lapte praf gratuit de mai mult de trei luni. Instituţia a rămas fără suplimentul alimentar pentru bebeluşi fiindcă fondurile de la Ministerul Sănătăţii întârzie să apară. Direcţia a solicitat 20.000 de lei, bani necesari pentru asigurarea laptelui timp de cinci luni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite