Judeţ cu judeţ: La Şantierul Naval Damen Galaţi vor intra în şomaj 330 de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din Baia Mare pot să testeze gratuit, săptămâna aceasta, un aparat de termomasaj care combină efectele de presopunctură şi căldură infraroşie. În judeţul Bihor, spitalele şi farmaciile vor funcţiona pe credite în ultimul trimestru al anului. Reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea au inaugurat, ieri, un nou teren de sport, la Şcoala Generală nr. 5. La Şantierul Naval Damen Galaţi vor intra în şomaj, luna aceast

ALBA. Biblioteca „Şcoala Ardeleană“ din Blaj are, de ieri, un sediu nou. Cele 80.000 de volume au fost mutate, contra sumei de 700.000 de lei, într-o clădire mai mare, unde sunt depozitate corespunzător.

ARAD. Programat pentru ieri, la ora 9.00, procesul Clanului „Împăratului“ Uţu Rohoznean a fost amânat din cauza unei pene de curent. 

ARGEŞ. Cei trei alpinişti din Bucureşti care s-au rătăcit duminică seară în zona Lespezi a Munţilor Făgăraşi, au fost recuperaţi, ieri, de salvamontişti. Una dintre fete, care a suferit o rană la genunchi, a fost coborâtă cu targa.

BACĂU. Aproape o treime dintre primarii din judeţ nu au realizat planul de apărare împotriva inundaţiilor pentru perioada 2010 - 2013. Edilii aflaţi în această situaţie au ca termen pentru întocmirea actelor sfârşitul anului. Specialiştii Direcţiei Apelor Siret au început, ieri, verificările construcţiilor hidrotehnice de pe râurile Siret, Bistriţa şi Trotuş.

BIHOR. Spitalele și farmaciile din judeţ vor funcţiona pe credite în ultimul trimestru al anului. Acestea pot angaja credite bugetare în limita a 29,64 milioane de lei și credite de angajament în limita a 62,84 milioane de lei.

BISTRIŢA-NĂSĂUD.
Peste 300 de voluntari de la asociaţia Tăşuleasa Social vor planta, pe muzica violonistului Alexandru Tomescu, 4.000 de puieţi. Evenimentul va avea loc la 17 octombrie, lângă Pădurea din Şes de la Orheiul Bistriţei.

BOTOŞANI. Copiii din grupul Cheia Sol pregătesc primul musical din Botoşani, „Elevi moderni“. Spectacolul este programat la 17 octombrie, de la ora 11.00, în sala mare a Teatrului „Mihai Eminescu“.

BRAŞOV. Elevii din judeţ vor primi, de azi, doar laptele din programul „Laptele şi cornul“. Programul fusese blocat la începutul anului şcolar, pentru că producătorii de produse de panificaţie au contestat în instanţă rezultatul licitaţiei.

BRĂILA. Aproximativ patru hectare din zona Lacu Dulce vor fi transformate într-una dintre cele mai mari zone verzi din oraşul Brăila. Costul estimat al investiţiei este de două milioane de lei.

BUZĂU
. Cu ocazia celei de-a doua ediţii a serbării folclorice „Glasul Pietrei“, a fost redeschisă Tabăra de sculptură în aer liber de la Năeni. Elevii Liceului de Artă din Buzău au realizat din gresie galbenă şase basoreliefuri cu chipuri de daci.

CARAŞ-SEVERIN. Peste 120 de accidente rutiere, soldate cu 31 de morţi, au avut loc în primele nouă luni în judeţ. Mai mult de 130 de persoane au fost grav rănite.

CĂLĂRAŞI. Două puţuri de mare adâncime, de 425 de metri, vor fi forate în Olteniţa pentru a urgenta proiectul de extindere şi reabilitare a sistemului de captare şi tratare a apei potabile.

CLUJ. Judecătoria Cluj l-a amendat, ieri, pe primarul Clujului, Sorin Apostu, pentru că nu a trimis actele necesare rezolvării unui litigiu în care este implicat Florin Piersic. Cunoscutul actor se judecă de mai mulţi ani cu vecinii săi pentru o pivniţă.

CONSTANŢA. Începând de astăzi, traficul rutier va fi blocat, timp de 10 zile, pe strada Vârful cu Dor din Constanţa, din cauza unei avarii la conducta de transport a apelor uzate.

COVASNA
. Poliţiştii din judeţ i-au găsit pe cei patru minori dispăruţi săptămâna trecută de la Centrul de primire în regim de urgenţă Sfântu Gheorghe. Copiii, cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, au vagabondat timp de trei zile prin Sfântu Gheorghe.

DÂMBOVIŢA. Văduvele care sunt membre ale Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor primesc ajutoare anuale cuprinse între 20 şi 50 de lei. Banii pot fi ridicaţi între 12 octombrie şi 15 noiembrie de la sediul instituţiei din Târgovişte.

DOLJ. Combinatul Doljchim ar putea fi închis din 2010 de compania Petrom, din cauza problemelor de pe piaţa îngrăşămintelor chimice. În perioada următoare, conducerea societăţii trebuie să propună un plan de reorganizare.

GALAŢI. Alţi 330 de angajaţi de la Şantierul Naval Damen vor intra în şomaj luna aceasta. Oficial, 600 de salariaţi ai firmei din Galaţi au fost disponibilizaţi anul acesta.

GIURGIU. George T. (29 de ani), din comuna Mârşa, urmărit naţional pentru tentativă de omor, a fost prins ieri de poliţiştii din judeţ în oraşul Bolintin Vale şi încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu.

GORJ. Primăria Târgu-Jiu va contracta, la 21 octombrie, un împrumut bancar în valoare de 3,7 milioane de lei. Banii vor fi folosiţi pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a zonei central a oraşului.

HARGHITA. Primele paşapoarte electronice din Transilvania au fost eliberate, ieri, de către Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple din Harghita.

HUNEDOARA. Cei zece membri ai unei grupări româno-sârbe, cercetaţi pentru sustragerea şi traficarea unor tezaure de comori dacice descoperite în Munţii Orăştiei, se vor prezenta azi la Judecătoria Deva, într-un dosar finalizat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

IALOMIŢA. Oraşul Fierbinţi Târg va beneficia de o finanţare europeană de 2,5 milioane de euro pentru un proiect ce prevede reabilitarea infrastructurii la 10 kilometri de drumuri orăşeneşti.

IAŞI. Studenţii de la Universitatea „Al. I. Cuza“ Iaşi vor ecologiza, începând de azi, zonele verzi de la marginea oraşului, în cadrul proiectului „Eco Fun 2009“.

ILFOV. Poliţiştii au aplicat, în weekendul trecut, amenzi în valoare totală de peste 150.000 de lei pentru nereguli la regimul circulaţiei rutiere. Au fost controlate 870 de maşini.

MARAMUREŞ. Locuitorii din Baia Mare pot să testeze gratuit, săptămâna aceasta, un aparat de termomasaj care combină efectele de presopunctură şi căldură infraroşie. Salonul este situat pe strada Şcolii. 

MEHEDINŢI. Versanţii de pe Drumul European 70, pe tronsonul Gura Văii – Orşova, sunt în proces de consolidare. Dotaţi cu echipament de protecţie, drumarii escaladează munţii în fiecare zi pentru a monta utilităţile necesare lucrărilor.

MUREŞ. Spitalul Clinic Mureş este singura unitate spitalicească din ţară care poate asigura integral salariile până la finele anului, a declarat ieri directorul spitalului, Silviu Morariu. Deşi are 1.884 de angajaţi, unitatea are toate salariile plătite la zi.

NEAMŢ. Jumătate dintre profesorii din judeţ, care nu au efectuat controlul de sănătate la începutul noului an şcolar, riscă sancţiuni săptămâna aceasta. Dascălii vor fi verificaţi de echipe ale Ministerului Sănătăţii.

OLT. Lucrările de extindere şi reabilitare a sistemelor de apă şi apă uzată din judeţ, vor începe săptămâna aceasta. Proiectul în valoare totală de 72,7 milioane de euro este finanţat din fonduri europene.

PRAHOVA. Direcţia Silvică din judeţ a scos la vânzare 30.000 de metri cubi de lemne de foc. Preţul de vânzare este de 115 lei/metru cub, acelaşi ca şi anul trecut.

SATU MARE. Asociaţia Patronatului Sătmărean a hotărât să se opună proiectului de hotărâre a Consiliului Local Satu Mare privind majorarea taxelor şi impozitelor locale cu 20%.

SĂLAJ. Complexele de servicii sociale pentru copii din Jibou, Şimleu Silvaniei şi Zalău vor fi modernizate din fonduri europene în cadrul unui proiect în valoare de circa 3,5 milioane de lei. Contractul de finanţare a fost semnat zilele trecute.

SIBIU. Teatrul de Balet din Sibiu va relua, mâine, spectacolul „Trilogia Ionesco“. Acesta va avea loc de la ora 19.00, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor.

SUCEAVA. Rudolf Rott (50 de ani) a decedat dminică seară după ce a căzut într-unul dintre şanţurile nesemnalizate de pe strada General Iacob Zadik din Suceava. Gropile au fost săpate de muncitorii de la Termica.

TELEORMAN. Un proiect de investiţii intitulat „Amenajarea de locuri de joacă şi relaxare în municipiul Alexandria“ va fi realizat cu fonduri însumând 457.000 de euro. Banii provin de la bugetul local şi dintr-un împrumut bancar.

TIMIŞ. Procurorii au hotărât, ieri, ca studenţii acuzaţi de crima de la Medicină să fie duşi, spre sfârşitul săptămânii, în camera de cămin, pentru a reconstitui separat felul în care a avut loc uciderea lui Trifu Schroth.

TULCEA. Cea de-a zecea navă construită anul acesta la şantierul STX Ro Offshore Tulcea SA va pleca, săptămâna aceasta, spre beneficiar, societatea STX Norway Offshore AS Brattvaag.

VASLUI. Două persoane au murit şi una a ajuns în stare gravă la spital ieri, în urma unui accident de circulaţie care s-a petrecut pe Drumul European 581, în localitatea Zorleni. Două maşini s-au ciocnit frontal din cauza unei depăşiri neregulamentare.

VÂLCEA. Reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea au inaugurat, ieri, un nou teren de sport, la Şcoala Generală nr. 5. Au fost amenajate suprafeţe de joc pentru baschet, tenis de câmp şi fotbal.

VRANCEA. Voluntari ai organizaţiei Crucea Roşie din Germania vor împărţi, săptămâna aceasta, ajutoare pentru pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Vrancea. Nemţii vor să doneze unităţii medicale ecografe, incubatoare pentru copii, cântare, dar şi mese, scaune, noptiere şi măsuţe plinate pentru ca pacienţii să poată servi masa la pat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite