Sancţiuni drastice pentru cei care agresează personalul medical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii (MS) propune ca simpla ameninţare verbală a personalului medical aflat în exerciţiul funcţiunii să fie pedepsită cu închisoare de la şase luni la doi ani sau cu amendă.

Potrivit propunerii MS, ameninţarea săvârşită nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directă contra unui medic, asistent medical, şofer de autosanitară, ambulanţier sau orice alt fel de personal din sistemul sanitar, aflat în exerciţiul funcţiunii, va putea fi pedepsită cu închisoarea de la şase luni la doi ani sau cu amendă. De asemenea, reprezentanţii ministerului propun ca orice acte de violenţă împotriva cadrelor medicale, ca de exemplu lovirea, să fie sancţionate cu închisoarea de la şase luni la trei ani, iar vătătmarea corporală să poată fi pedepsită cu închisoare de la şase luni la şase ani. Vătămarea corporală gravă se va pedepsi cu închisoare de la trei la 12 ani.
 “Astăzi, dacă o persoană loveşte un medic într-un spital, poate să fie sancţionată cu închisoare de la trei luni până la doi ani, sau cu amendă, după caz. Noi propunem înăsprirea pedepselor. Prin noile măsuri urmărim descurajarea celor care nu respectă corpul medical aflat în exerciţiul funcţiunii şi munca depusă de angajaţii din sistem. Şi, din nefericire, au existat în ultima perioadă unele cazuri îngrijorătoare”, a declarat ministrul Sănătăţii, RITLI Ladislau.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite