Sănătatea vine cu maşina de ocazie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sănătatea  vine cu maşina de ocazie
Sănătatea vine cu maşina de ocazie

Peste 500 de oameni din satul Ocolna, din comuna doljeană Amărăştii de Jos, merg şapte kilometri pe jos pentru a ajunge la cabinetul medical.

Localnicii povestesc că stau la ocazie de ani buni, pentru că numai astfel pot beneficia de tratamentul adecvat şi de reţete compensate sau gratuite.

„Eu am venit cu copilaşul că este răcit. S-a miluit un vecin de mine, a văzut că nu aveam cu ce să vin la medic, iar băiatul avea temperatură mare. Din păcate, au fost şi zile în care nu am avut cu ce să ajung şi a trebuit să aştept medicul de familie acasă. Facem autostopul ca să ajungem la doctor“, a spus Ion Petre (29 de ani), din satul Ocolna.

Mulţi dintre pacienţi sunt copii

Unii localnici povestesc că dacă nu au cum să se deplaseze la medic, se tratează la domiciliu cu ce pot. „Maică, noi stăm de azi-dimineaţă, de la ora 7.00, la ocazie şi s-a făcut ora 11.00 şi nimeni nu a vrut să ne ducă. Am nevoie de tratament, dar nu am mai fost la medicul de familie de ceva vreme“, a spus Ioana Mercaru (82 de ani).

Medicii recunosc că localnicii din Ocolna se află într-o situaţie destul de dificilă. „Mă ocup de Ocolna şi am cam 500 de pacienţi de acolo, iar mulţi dintre ei sunt copii. Eu nu am cum să mă duc zilnic acolo, pentru că am pacienţi care aşteaptă la uşă, iar ei, săracii, nu au cum să vină aici, că nu au cu ce“, ne-a declarat Camelia Niţescu, medic de familie în comuna Amărăştii de Jos.

Localnicii sunt convinşi că situaţia ingrată în care se află nu îşi va găsi prea curând o rezolvare. Oamenii s-au resemnat cu faptul că vor fi nevoiţi să facă în continuare autostopul, pe marginea şoselei, pentru a avea parte de un consult la medic.

image

Maică, noi stăm de azi-dimineaţă, de la ora 7.00, la ocazie şi s-a făcut ora 11.00 şi nimeni nu a vrut să ne ducă.

image


Ioana Mercaru
pensionară

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite