SURPRINZĂTOR Românii, cei mai muncitori oameni din Uniunea Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din totalul întreprinderilor care şi-au instruit angajaţi, 66,3% au furnizat cursuri (interne şi/sau externe)
Din totalul întreprinderilor care şi-au instruit angajaţi, 66,3% au furnizat cursuri (interne şi/sau externe)

Angajaţii români au avut cea mai lungă săptămână de lucru - 41,3 ore, în medie- faţă de cei din UE. Muncitorii români au cele mai puţine zile libere.

Angajaţii cu normă întreagă lucrează în România 41 de ore, în medie, pe săptămână. Potrivit unei cercetări Eurofound, românii au muncit cel mai mult, comparativ cu alţi angajaţi din UE. De asemenea, zilele libere sunt mult mai puţine în România.

Finlandezii sunt „leneşi"

Dacă în România se muncesc 41,3 ore, în medie, în UE se lucrează 39,5-39,7 ore la serviciul cu normă întreagă. Nu sunt luate în considerare a doua slujbă şi joburile part-time.

Muncitori sunt şi angajaţii din Luxemburg (40,7 ore), Germania (40,6 ore), Estonia şi Marea Britanie (40,5), Austria şi Bulgaria (40,3), Cehia şi Polonia (ambele 40,2).

„Leneşii" sunt finlandezii, care lucrează 37,8 ore pe săptămână, ceea ce înseamnă că, pe an, lucrează cu 4,5 săptămâni mai puţin decât românii.
În ceea ce priveşte zilele libere, românii au avut şase, la fel ca olandezii, fiind lăsaţi mult în urmă de spanioli - 14 zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite