SOV şi Luca, acuzaţii la adresa anchetatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca
Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi sindicalistul Liviu Luca au avut acelaşi discurs în faţa judecătorilor care au discutat, ieri, recursul împotriva mandatului de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Discursul lui SOV a fost unul plin de jigniri la adresa achetatorilor, care-l acuză de complicitate la delapidare şi spălare de bani în dosarul falimentării controlate a societăţii Petromservice. „Revin şi mă repet ca un moşulică...sunt a patra oară arestat, asta după ce ofiţerii acoperiţi de la Parchet au mers la ofiţerii acoperiţi de la Tribunal, care aveau deja mandatele sub masă când am ajuns eu acolo. La Curtea de Apel, ofiţerii sunt din doi în doi, aşa că dacă mă duc înapoi în arest, o să ştiu de ce şi o să iau Justiţia în propriile mâini", a avertizat SOV.

„Am fost consilierul lui Luca"

Vîntu a ţinut să le explice magistraţilor că Petromservice a fost falimentată de angajaţii săi, care au deschis 18.000 de litigii salariale în Justiţie. „Nu am încasat nici cinci bani de la Petromservice. Am fost consilierul lui Luca şi asta nu e o descoperire a domnilor deştepţi de la Parchetul General. Eu am afirmat în public că sunt consilierul economic al lui Luca, când eram stresat de întrebările gazetarilor. Nu aveam influenţă în deciziile Petromservice", a mai spus Sorin Ovidiu Vîntu.

În ceea ce priveşte acuzaţiile procurorilor cum că Petromservice ar fi achiziţionat acţiuni la preţuri supraevaluate, Vîntu a comentat că doar „îngrijitoarea sau un dobitoc de la Parchet ar fi putut să facă o asemenea afirmaţie". 

Prejudiciu

Tribunalul Bucureşti a decis, la 8 noiembrie, arestarea preventivă a zece persoane, printre care Liviu Luca, Sorin Ovidiu Vîntu, foştii directori generali ai societăţii Gheorghe Şupeală şi Mihai Sorin, fostul director financiar Zizi Anagnostopol  şi omul de afaceri moldovean  Octavian Ţurcan. Prejudiciul în acest dosar  a fost calculat la 180 de milioane de euro. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite