“Penitenciarele în doliu”. 8.000 de angajaţi din închisorile ţării poartă marţi banderole negre pe braţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SNLP a decretat "doliu" în penitenciarele din România
SNLP a decretat "doliu" în penitenciarele din România

Aproximativ 8.000 de angajaţi din 40 de penitenciare din România, membri ai Sindicatul Naţional al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP), vor purta, marţi, banderole negre pe braţ, în semn de doliu. 1.000 din sindicalişti vor participa, miercuri, la protestul general anunţat de cele cinci confederaţii sindicale din România, organizat cu ocazia votării moţiunii de cenzură.

"Toţi cei 8.000 de membri SNLP din 40 de penitenciare vor purta, începând de marţi 26 octombrie 2010, ora 6:30 banderole negre pe braţ. Banderolele se vor purta şi de către cei 1.000 de membri SNLP care vor participa în uniformă la mitingul din 27 octombrie 2010", arată un comunicat de presă al SNLP.

Citeşte şi:
Sindicatele pregătesc un miting de amploare în ziua moţiunii de cenzură

"Jumătate din viaţă trăim în penitenciar fără să ispăşim vreo pedeapsă", scrie sursa citată. Sindicaliştii SNLP protestează faţă de diminuarea salariilor, de Legea salarizării, a pensiilor şi faţă de Codul Muncii.

"Ne-au fost suprimate drepturile şi ucisă speranţa de viaţă! Ultima măsură: să fim inchişi şi noi! N-avem alţă sanşă", acuză SNLP în comunicat, prin care solicită modificare Proiectului Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, anularea diminuării salariale, plata orelor suplimentare şi investiţii în penitenciare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite