Romeo şi Julieta în lumea modernă: s-au sinucis din cauza regimului iranian!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri îndrăgostiţi din Iran au fost descrişi ca Romeo şi Julieta în lumea modernă după ce s-au sinucis din cauza regimului ţării lor şi a iubirii pătimaşe.

Nahal Sahabi, 28 de ani şi iubitul ei, Behnam Ganji, 22 de ani, ambii bloggeri activi şi-au pus capăt zilelor la patru săptămâni după ce au fost eliberaţi din puşcărie. Fuseseră închişi doar pentru că erau prieteni cu un activist al drepturilor omului. În timp ce Ganji a fost închis opt zile, iubita lui a stat la închisoarea Evin doar trei zile.

Ganji era student la ştiinţe, la Universitatea din Teheran şi locuia cu prietenul său, Koohyar Goudarzi (26 de ani), activist al drepturilor omului. Cei doi au fost încarceraţi la 31 iulie, iar câteva zile mai târziu au urmat şi Nahal şi mama activistului.

Deşi autorităţile din puşcărie au declarat că Ganji a stat mai mult singur, prietenii acestuia au declarat că tânărul student a fost torturat pentru a mărturisi fals împotriva prietenului său. La ieşirea din închisoare Ganji a devenit depresiv, iar la 1 septembrie s-a sinucis cu o supradoză din pastilele ce îi fuseseră recomandate de medic.

Iubita lui, educatoare la o grădiniţă, nu a fost la fel de traumatizată la ieşirea din închisoare. Ea a fost dărâmată psihic la aflarea veştii că Ganji al ei s-a sinucis.

"Hei, Benham. La naiba, ce ar trebui să fac în absenţa ta? Poate dacă înţelegi că cineva te iubeşte atât de mult, te-ai putea întoarce din morţi. E iar joi. Vino, Benham. Hai să dansăm împreună încă o dată într-o zi de joi", a scris Nahal pe blogul ei înainte de a-şi lua viaţa. Ea s-a sinucis la fel ca iubitul ei, în casa părinţilor ei, printr-o supradoză.

"Este povestea a doi tineri îndrăgostiţi, care nu au avut nicio treabă cu politica, iubindu-se doar unul pe altul şi vrând să ducă o viaţă lungă, liniştită împreună. Dar, totul s-a rupt dintrodată, la închisoare", a spus un prieten comun al celor doi tineri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite