Românii sunt agresaţi psihologic la muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 8% dintre angajaţii din România, bărbaţi şi femei, sunt agresaţi psihologic la locul de muncă, a declarat miercuri Roxana Togănel, managerul unui proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile, care s-a referit la dimensiunea fenomenului de discriminare şi hărţuire psihologică la locul de muncă.

"Aproximativ 8% dintre angajaţii din România sunt agresaţi psihologic, sistematic, la locul de muncă, iar acest fenomen, mai puţin cunoscut ca atare şi denumit de către specialişti mobbing, nu este mai frecvent la noi decât în alte ţări ale Uniunii Europene. Nivelul pe care l-am înregistrat printr-o anchetă sociologică este cel al mediei europene', a precizat Roxana Togănel pentru agerpres.

Potrivit psihologului Flori-Ana Andronache, coordonator al Centrului pentru prevenirea şi combaterea mobbing-ului şi a discriminării la locul de muncă, hărţuirea psihologică a angajaţilor are consecinţe devastatoare nu numai asupra stării emoţionale a individului ci şi asupra sănătăţii acestuia: de la insomnii şi migrene până la tulburări psihosomatice (ulcer, hipertensiune, boli de piele, melancolie, depresie). De asemenea, organizaţia are de suferit ca urmare a reducerii productivităţii muncii şi a calităţii produselor şi serviciilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite