Studiu: Românii spun că măsurile lui Boc sunt greşite, iar finalul crizei este departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România, în topul ţărilor lovite de criză
România, în topul ţărilor lovite de criză

Doi din trei români au fost loviţi direct de criză - şi-au pierdut jobul, investiţiile, li s-au redus veniturile ori au fost trimişi în şomaj tehnic, arată studiul “Românii şi criza economică”, realizat de Fundaţia Soros România.

Procentul celor afectaţi direct în 2011 este mult superior celui declarat în 2009, când numai 39% spuneau că au “dat piept” cu recesiunea, deja. Asta, probabil, pentru că în 2009 au simţit criza doar cei din sectorul privat, pe când după 2010 au apărut şi victimele din rândul bugetarilor.

În ceea ce priveşte şomajul, în iunie 2009 doar 18 procente din respondenţi spuneau că au în familie cel puţin un caz de disponibilizat, pe când în noiembrie 2011, unul din patru români avea o rudă foarte apropiată care experimentase concedierea.

Doi din trei români afectaţi personal
Aproape toţi românii sunt de părere că România a fost lovită puternic sau foarte puternic de criza financiară şi economică internaţională, iar 70% au suportat personal într-o măsură mare sau foarte mare efectele crizei.

Populaţia n-are încredere în Boc

Procentul intervievaţilor care nu au deloc în credere în cabinetul Boc, plus cel cetăţenilor care au puţină sau foarte puţină încredere, ajunge la aproape 90% din respondenţi.

52% din intervievaţi spun că măsurile anticriză au fost mai degrabă greşite şi numai 7% le consideră mai degrabă bune.

Criza mai ţine cel puţin trei ani
Unul din doi români este convins că actuala criză s eva întinde pe o perioadă mai mare de trei ani, pe când procentul optimiştilor, al celor care cred că într-un an scăpăm, este de doar 6% din intervievaţi.



Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite