Românii depresivi nu se duc la psiholog

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciile de psihoterapie acordate de psihologi nu sunt decontate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), motiv pentru care bolnavii nu vin la cabinetele lor atunci când au probleme.

Afirmaţia a fost făcută ieri de conducerea Colegiului Psihologilor, care a reclamat că CNAS încalcă reglementări privind sănătatea mintală ale Parlamentului European.

„Din 2006 facem încontinuu demersuri la Casa de Asigurări de Sănătate pentru decontarea serviciilor de psihoterapie şi Casa spune doar că nu sunt bani. Acest lucru îi dezavantajează pe bolnavii cu depresie, principala boală psihică de la această oră. Nedecontarea acestor servicii ar putea creşte rata suicidului", a declarat prof. Mihai Aniţei, preşedintele Colegiului Psihologilor.

Psihologul a spus că depresivul este, în general, o persoană de vârstă tânără spre medie, cu un serviciu solicitant, cu o familie căreia nu-i acordă o suficientă atenţie. „La un moment dat, organismul lui cedează. El ştie că trebuie să apeleze la un psiholog, dar acest serviciu nu este gratuit şi atunci n-o mai face", a adăugat Mihai Aniţei.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite