Românii spun că televiziunile din ţară manipulează şi nu informează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui studiu realizat de către Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), publicul român s-a săturat de scandalurile prezentate la televizor şi este neinteresat de viaţa personală a vedetelor şi politicienilor.

Realizatorii studiului au întocmit un set de întrebări bazate pe ultimele evenimente mondene din România, pentru a vedea interesul românilor pentru evenimentele sau falsele evenimente pe care le produce industria divertismentului.

Vezi aici la ce întrebări au răspuns cei intervievaţi

Conform acestui studiu, românii tind să manifeste un interes mai accentuat pentru evenimente cu tentă mondenă decât pentru evenimente și știri legate de politică. Singurul eveniment cunoscut în măsură mai mare decât subiectele mondene este cutremurul din Japonia.

Mai mult, publicul român este de părere că televiziunea trebuie să aibă un rol educativ şi că televiziunile din România manipulează şi nu informează. În plus, ei sunt de părere că televiziunile româneşti exagerează orice subiect şi sunt dispuse să difuzeze orice pentru audienţă.

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite