Românii, cei mai numeroşi dintre medicii străini din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Medicii români sunt cei mai numeroşi medici străini din Franţa, cu peste 2.000 de practicieni, depăşindu-i pe belgieni, aflaţi până de curând pe primul loc.

Preşedintele Ordinului Medicilor din Franţa, Michel Legmann, a declarat la întâlnirea Asociaţiei Medicilor Români, că cifrele indică faptul că sunt peste 2.000 de medici practicieni români în Franţa, pentru prima oară aceştia ocupând primul loc în clasamentul medicilor străini veniţi în Franţa, transmite Mediafax. Preşedintele Ordinului Medicilor din Franţa a subliniat că românii au un avantaj prin faptul că vin dintr-o ţară francofonă, mulţi dintre ei având cunoştinţe solide de limbă franceză, ceea ce facilitează accesul lor în această ţară.
Preşedintele Asociaţiei Medicilor Români (AMR) din Franţa, profesorul Şerban Mihăileanu, a declarat, pentru Mediafax, că prezenţa lui Michel Legmann la întâlnirea membrilor asociaţiei a fost extrem de importantă, subliniind că Ordinul Medicilor din Franţa este organismul prin care medicii noi din România pot intra în sistemul sanitar public sau privat din Franţa.
Vicepreşedintele Asociaţiei, medicul Călin Ciofu, a declarat că cei 2.000 de medici români, la care a făcut referire Michel Legmann, ar fi de fapt doar medicii care au ajuns în Fraţa în ultimii doi, trei ani de zile.
"Presupun că este vorba de 2.000 de medici români în ultimii doi - trei ani, pentru că toţi Şerban Mihăilenii, Călini Ciofii sau toate colegele care s-au măritat şi şi-au schimbat numele, franţuzindu-l între timp, nu cred că sunt în evidenţele lor ca şi conaţionali români. De altfel, foarte mulţi dintre noi avem dublă cetăţenie", a explicat Ciofu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite