Românii, mari mâncători de ceapă şi cartofi
0
Fie că e dimineaţă, prânz sau seară românii mănâncă ceapă şi cartofi, potrivit unui studiu privind obiceiurile alimentare în ţara noastră. Tradiţionala ciorbă rămâne principalul fel de mâncare al conaţionalilor.
Potrivit studiului realizat de Research Internaional, peste o treime dintre români afirmă că ceapa este principalul ingredient atât la masa de prânz, cât şi la cină, 29% preferă cartofii, iar 22% morcovii. Şi pentru că la noi există tradiţia "nicio masă fără carne", românii afirmă că sunt mari amatori de carne dec pui sau găină, astfel că 22% dintre mâcărurile gătite pentru prânz şi cină conţin acest tip de carne
Un loc important îl ocupă, alături de cartofi, ceapă şi carne de pui, pastele făinoase.
Deşi în general românii consideră că adoptă un stil de viaţă sănătos, doar 62% dintre ei servesc micul dejun, restul sărind peste prima masă a zilei.
Studiul a fost efectuat la nivel naţional pe un eşantion de 800 de persoane cu vârste cuprinse înte 20 şi 64 de ani.