Românii au mai multă încredere în presă decât în justiţie şi în politicieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit celui mai recent sondaj IRES, românii au mai multă încredere în jurnalişti decât în procurori, avocaţi, judecători şi poliţilşti. Ziariştii sunt întrecuţi de militari, agricultori şi medici.

Românii au o încredere redusă în clasa politică, majoritatea dintre respondenţii sondajului IRES neavând încredere în profesia de politician. Doar 16% din populaţia României mai are încredere în politicieni, rezultă din datele furnizate de IRES.

Nici poliţiştii şi nici judecătorii nu stau prea bine la capitolul încredere. Întrebaţi câtă încredere au în profesia de judecător, 37% au răspuns că au puţină încredere, în timp ce 21% n-au încredere în justiţie aproape deloc.

Ziariştii se poziţionează mult mai bine decât avocaţii, funcţionarii publici şi judecătorii. Aceştia se bucură de multă încredere din partea românilor, fiind creditaţi cu 54%.

Mai bine decât jurnaliştii stau militarii, medicii şi, surprinzător, agricultorii. Cei din urmă se bucură de foarte multă încredere (47%) în rândul românilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite