Românii au încredere în cadrele didactice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda tuturor jignirilor făcute de ministrul Mihail Hărdău, românii spun au încredere în profesori. 53 la sută din români declară că au multă încredere în dascăli, 10% din români

În ciuda tuturor jignirilor făcute de ministrul Mihail Hărdău, românii spun au încredere în profesori. 53 la sută din români declară că au multă încredere în dascăli, 10% din români spun că au foarte multă încredere în profesori şi doar 30% din români afirmă că nu au deloc sau au foarte puţină încredere în dascăli, se arată în Barometrul de Opinie Publică al Fundaţiei pentru o Societate Deschisă.
Peste 60% din români consideră că problemele actuale ale ţării sunt legate de sistemul de educaţie, ei referindu-se şi la nivelul scăzut de educaţie în rândul populaţiei. Potrivit Barometrului de Opinie Publică, principalele formulări pe care subiecţii le folosesc pentru a descrie problemele la care se referă atunci când vorbesc de educaţie sunt: educaţie de nivel scăzut, dotare şcoli, salarii proaste profesori, sistem de educaţie deficitar, costuri mari. Preţurile, educaţia, locuinţele şi instituţiile sunt problemele actuale pentru români. Preocuparea pentru instituţiile locale şi naţionale şi pentru problemele de educaţie apare mai ales la persoanele cu nivel ridicat al câştigurilor, cu vârste cuprinse între 30 şi 59 de ani, care citesc frecvent cărţi. Aproape 50% din români discută cu cei apropiaţi despre şcoală şi educaţie. În satele centrale, pe teritoriul cărora se află primăriile comunelor, oamenii discută cel mai mult despre aspecte referitoare la muncă, locuinţă şi şcoală. Femeile sărace, cu nivel redus de educaţie, sunt cele care discută mai ales despre locuinţă, muncă şi şcoală. 12% din români spun că ar dori mai multă informaţie în mass-media despre educaţie şi şcoală. Peste 70% din români declară că nu au în casă bibliotecă cu peste 100 de volume, pentru ca doar 13% din ei să spună că citesc cărţi de câteva ori pe lună. 41% spun că nu citesc niciodată cărţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite