Românii din Ucraina cer simplificarea acordării vizelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii din Ucraina cer simplificarea acordării vizelor
Românii din Ucraina cer simplificarea acordării vizelor

Etnicii români din Ucraina le cer autorităţilor de la Bucureşti să simplifice procedura de acordare a vizelor pentru România în cazul celor care dovedesc că au rădăcini româneşti.

"Ne dorim o facilitare a procedurii de acordare a vizelor şi deschiderea mai multor oficii consulare", a declarat, astăzi, deputatul în Rada Supremă de la Kiev, Ion Popescu, membru în Partidul Regiunilor, relatează Agerpres.

Între dezideratele etnicilor români din zonă, el a menţionat şi înfiinţarea unei universităţi multiculturale la Cernăuţi, dar şi a unor centre culturale la Cernăuţi, Odesa şi în zona maramureşeană.

De asemenea, Ion Popescu a acuzat autorităţile de la Kiev că"fac presiuni" pentru asimilarea minorităţilor, impunând studiile în limba ucraineană.

"Există cereri de demitere a mai multor miniştri, inclusiv a celui de la Învăţământ, după ce s-a cerut studierea mai multor discipline în limba de stat, ucraineană, inclusiv în şcolile minorităţilor", a arătat Ion Popescu.

Astăzi, la Ismail, a avut loc şedinţa Uniunii interregionale a comunităţilor româneşti din Ucraina, la care au fost invitaţi şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite