România se află pe ultimul loc în topul utilizatorilor de internet din UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Slujbele ofertate pe internet sunt tentante
Braşov: Slujbele ofertate pe internet sunt tentante

România ocupă ultimul loc într-un top al utilizatorilor de internet din UE, fiind în urma Bulgariei la capitole precum trimiterea de e-mailuri sau căutarea online de joburi, arată Eurostat, institutul de statistică al UE.

Studiul şi-a propus o comparaţie pe sexe a modului în care cetăţenii Uniunii Europene folosesc internetul. În majoritatea acestor state, bărbaţii folosesc internetul în mai mare măsură decât femeile. Procente mai ridicate apar în rândul femeilor din ţările nordice.
Cei mai mulţi români folosesc internetul pentru corespondenţă, dar procentele (27% din femei şi 30% din bărbaţi) sunt cu mult sub cele întâlnite în restul UE. Până şi în Bulgaria procentele sunt mai mari: 33% din femei şi 35% trimit sau primesc e-mailuri. Cele mai mari rate apar în ţările din nordul Europei: în Danemarca, 80% din femei şi 82% din bărbaţi trimit emailuri, în Suedia - 83% din bărbaţi şi femei, iar în Olanda - 82% din femei şi 88% din bărbaţi.
În privinţa internet bankingului lucrurile stau şi mai rău: doar 2% din bărbaţii şi femeile din România folosesc acest tip de servicii, procente care sunt similare celor din Bulgaria.
Şi mai rău stăm la capitolul căutări online de joburi. În România, doar 4% din femei şi 5% din bărbaţi îşi caută locuri de muncă pe platforme specializate, în timp ce la bulgari procentele sunt aproape duble: 8% din femei şi 9% din bărbaţi.
Doar la citit online de ziare stăm oarecum mai bine decât vecinii noştri: în România, 20% din femei şi 23% din bărbaţi citesc presa online, pe când la sud de Dunăre, 19% din bulgăroaice şi 23% din bulgari citesc ziarele în format electronic.

Stadiul se referă la persoanele cuprinse între 16 şi 74 de ani.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite